Login Creaţi un cont Recuperaţi parola
Expolitoral turism

Proiecte:
SPRINT - SPRijin INTegrat pentru Ocupare Non-Agricolă a Forţei de Muncă din Zona Rurală Metropolitană Constanţa

Programul de finanţare: Programul Operaţional Sectorial  Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013

Beneficiar: CCINA Constanţa

Rolul CCINA în proiect: coordonator

Perioada de implementare: 2011 – 2013

Obiectivele generale

  1. Îmbunătăţirea calităţii  resurselor umane din mediul rural al Zonei Metropolitane Constanţa (ZMC), în vederea facilitării accesului la ocupare non-agricolă, cu precădere în turism şi servicii conexe acestuia, în corelare cu cerinţele pieţei muncii locale şi regionale.
  2. Asigurarea sustenabilităţii pe termen lung a zonelor rurale, creşterea potenţialului de creare de locuri de muncă şi a noi forme de ocupare în domenii non-agricole, în mediu rural ZMC, prin acţiuni de promovare a antreprenoriatului şi dezvoltare de servicii de sprijin pentru  iniţiere de afaceri şi activităţi independente.

Obiectivele specifice

  1. Dezvoltarea de programe integrate pentru stimularea ocupării non-agricole prin consilierea profesională, calificare în ocupaţii / profesii din turism şi servicii complementare de îngrijirea sănătăţii, programe de formare pentru dobândire de competenţe TIC, în vederea creşterii şanselor de angajare a forţei de muncă neocupate sau din agricultura de subzistenţă, din 17 localităţi rurale din ZMC, cu precădere în turism şi servicii complementare.
  2. Promovarea mobilităţii ocupaţionale, sectoriale şi geografice a forţei de muncă din zona rurală ZMC, cu scopul orientării acesteia spre domenii ocupaţionale non-agricole care înregistrează o dinamică pozitivă ca diversitate şi consistenţă, prin informare şi conştientizare, în corelare cu cerinţele pieţei muncii locale şi regionale.
  3. Promovarea antreprenoriatului şi acordarea de servicii de asistenţă / consiliere pentru iniţiere de afaceri şi activităţi independente pentru  stimularea  ocupabilităţii non-agricole în zona rurală din ZMC.
Enterprise Europe Network

Constanţa 06/07

31°C

acum
vânt 14 kmh din E
vizibilitate 10 km

29°C

max

21°C

min

27°C

max

19°C

min

emis înCurs valutar BNR 05/07

EUR
4.9449
0.00%
GBP
5.7845
+0.76%
USD
4.8088
+1.56%
IFR
4.9419
0.00%
Converteşte din
în
Suma
=
0,00
Biroul Unic
Biroul Unic