Login Creaţi un cont Recuperaţi parola
Expolitoral turism

Despre CCINA Constanţa

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa (CCINA Constanţa) este o organizaţie autonomă, cu personalitate juridică, neguvernamentală, de utilitate publică, apolitică, fără scop patrimonial, non profit, creată pentru a reprezenta, apăra şi susţine interesele membrilor săi şi ale comunităţii de afaceri, în raport cu autoritățile publice şi cu organismele din ţară şi din străinătate.

CCINA Constanţa a fost înfiinţată la iniţiativa comercianţilor din jud. Constanţa, în baza prevederilor Decretului - Lege nr. 139 din 11 mai 1990 privind camerele de comerţ şi industrie din România şi recunoscută prin Hotărârea de Guvern nr. 799/1990, fiind continuatoarea de drept a Camerei de Comerţ şi Industrie Constanţa, desfiinţată abuziv prin Decretul nr. 74/1949. În prezent, CCINA Constanţa funcţionează şi este organizată în baza legii nr. 335 din 3 decembrie 2007 - Legea camerelor de comerţ din România.

CCINA Constanţa este organizată pe patru secţiuni, ce corespund domeniului principal de activitate al membrilor săi:

  • Comerţ - Turism - Servicii
  • Agricultură - Industrie alimentară
  • Industrie - Construcţii
  • Navigaţie - Transporturi

CCINA Constanţa nu apără şi reprezintă exclusiv drepturile membrilor săi, menirea acesteia fiind aceea de a reprezenta, apăra şi susţine interesele comunităţii de afaceri din judeţul Constanţa. Odată cu dobândirea calităţii de firmă membră a CCINA Constanţa, aceasta beneficiază de o serie de facilităţi şi gratuităţi în ceea ce priveşte serviciile prestate de către CCINA Constanţa.

CCINA Constanţa se implică activ în realizarea de acţiuni ce vizează asigurarea, la nivel regional, a unui mediu de afaceri solid, colaborând cu instituţiile şi autorităţile administraţiei publice, judeţene şi locale, precum şi cu structurile regionale, în scopul dezvoltării economico - sociale a zonei, inclusiv prin parteneriate de tip public – privat.

De asemenea, CCINA Constanţa elaborează, iniţiază şi susţine atât propuneri de modificări legislative, cât şi amendamente la acte normative cu impact socio-economic, menite să încurajeze mediul de afaceri şi spiritul antreprenorial, pe care le promovează către instituţiile competente, precum şi către membri ai Parlamentului.

Elaborarea de studii privind evoluţia economică a regiunii, prin mijloace proprii sau în colaborare cu alţi parteneri din sectorul public şi/sau privat, apropierea mediului academic de mediul economic, prin desfăşurarea şi sprijinirea activităţilor de cercetare-dezvoltare, în interesul comunităţii de afaceri, promovarea domeniilor cheie ale economiei regionale (navigaţie, turism, agricultură, comerţ) organizarea de târguri, expoziţii, forumuri de afaceri, acţiuni de parteneriat economic, în ţară şi în străinătate, sprijinul oferit comercianţilor pentru a participa la târguri şi expoziţii în străinătate sunt doar câteva dintre mijloacele concrete prin care CCINA Constanţa vine în sprijinul comunităţii de afaceri.

CCINA Constanţa este unica instituţie căreia i-a fost atribuită competenţa legală de a realiza, anual, Topul firmelor din judetul Constanţa, un barometru al realităţii economice judeţene, ce reprezintă, totodată, o recunoaştere a meritelor şi performanţelor obţinute în anul precedent, de către oamenii de afaceri şi de către firmele administrate de aceştia. În fiecare an, firmele care au înregistrat rezultate deosebite, sunt premiate în cadrul festivităţii de decernare a diplomelor şi trofeelor de excelenţă. Rezultatele obţinute sunt publicate în Catalogul „Topul judeţean al societăţilor comerciale din judeţul Constanţa", ce reprezintă un clasament profesional şi prestigios al firmelor, care va ajunge, în anul 2013, la cea de-a 20-a ediţie, Catalog ce este distribuit atât în ţară, cât şi în străinătate.

În vederea concretizării şi dezvoltării planurilor de afaceri ale întreprinzătorilor, CCINA Constanţa oferă o gamă largă de servicii de înalt nivel calitativ, ce răspund necesităţilor pieței.

CCINA Constanţa este partenerul ideal pentru investitorii români, în etapele de iniţiere şi extindere a unei afaceri, dar şi pentru cei străini, care doresc să iniţieze o afacere în România sau să deschidă o reprezentanţă în jud. Constanţa, întrucât pune în serviciul acestora o gamă variată de servicii de asistenţă, în vederea înregistrării în Registrul Comerţului.

Este demn de menţionat faptul că, pe lângă CCINA Constanţa funcţionează Curtea de Arbitraj Comercial şi Maritim. Soluţionarea litigiilor dintre comercianţi, prin arbitrajul comercial organizat de către această Curte, reprezintă o alternativă la instanţa statală, oferind părţilor posibilitatea de a soluţiona litigiile dintre acestea, într-un timp redus, beneficiind, totodată, de calitatea şi confidenţialitatea actului de justiţie.

Sub sloganul „Împreună pentru afacerea ta", CCINA Constanţa susţine comunitatea de afaceri în toate demersurile întreprinse, oferind informaţii utile şi sprijin în dezvoltarea de noi parteneriate de afaceri şi mijloace eficiente de promovare a produselor şi serviciilor firmelor constănţene!

Enterprise Europe Network

Constanţa 19/03

4°C

acum
vânt 25 kmh din NE
vizibilitate 10 km

5°C

max

4°C

min

10°C

max

3°C

min

emis înCurs valutar BNR 18/03

EUR
4.9715
+0.02%
GBP
5.8088
-0.21%
USD
4.5614
-0.07%
IFR
4.9683
0.00%
Converteşte din
în
Suma
=
0,00

Partener

BCR
Biroul Unic