Login Creaţi un cont Recuperaţi parola
Expolitoral turism

Servicii:
Certificate de origine mărfuri

Camerele de Comerţ sunt abilitate să emită certificate de origine, prin Legea 335/2007. Certificatul de origine este un document utilizat în comerţul internaţional.

Membrii CCINA beneficiază de REDUCERE pentru acest serviciu!

Documentele sunt completate de către exportator sau agentul său şi certificate de către un organism emitent (Camere de Comerţ), care atestă că marfurile de export, au fost în întregime produse, fabricate sau prelucrate într-o anumită ţară.

Certificatele de origine se emit atât pentru exportul românesc direct, cât şi pentru implementarea proiectelelor finanţate prin programele de finanţare externă.

Certificatul de origine este folosit la exportul definitiv de bunuri şi atestă originea acestora reprezentând o etapă premergătoare stabilirii taxelor vamale de import. Un bun are originea într-o anumită ţară dacă este obţinut integral, fabricat sau prelucrat în respectiva ţară într-o proporţie semnificativă.

Procedura de obţinere, termeni şi condiţii de utilizare

La eliberarea certificatul de origine, CCINA solicită exportatorului român următoarele documente:

  • completarea unui formular de cerere (pus la dispoziţie de CCINA, completat şi tipărit de exportator)
  • declaraţia de origine
  • factura externă
  • certificatul de înregistrare a firmei la Registrul Comerţului
  • acreditiv şi/sau contract
  • împuternicire/delegaţie
  • alte documente care să ateste originea: certificat de origine străin, declaraţie vamală, fişă tehnologică a produsului etc.

La eliberarea certificatelor de origine necesare firmelor care derulează proiecte cu finanţare externă, se solicită în plus contractul de finanţare (încheiat între beneficiarul final şi autoritatea de finanţare).

Toate documentele se depun în original sau copie conform cu originalul (după caz).

Având în vedere condițiile epidemiologice actuale în care se desfășoară activităţile economice, CCINA Constanţa a fost nevoită să impună anumite restricții şi o diminuare parţială a activităţii.

Pe această cale, vă comunicăm că organizaţia noastră este alături de firmele membre ale CCINA Constanţa, exportatorii şi importatorii de mărfuri din judeţ, fiind flexibili în rezolvarea solicitărilor venite din partea companiilor care solicită eliberarea certificatelor de origine şi vizelor pe documente comerciale externe.

Programul de lucru cu publicul este de luni, până vineri, de la ora 09.00 – 14.00 (cu excepţia sărbătorilor legale).

În situaţii excepţionale, pentru rezolvarea promptă a tuturor aspectelor legate de aceste servicii, vă adresăm rugămintea de a vă adresa la CCINA Constanţa, persoană de contact dna Adriana Barothi telefon: 0722 – 754416, email: adriana.barothi@ccina.ro.

Accesaţi acest serviciu

CCINA Constanţa, B-dul Alexandru Lăpuşneanu nr. 185A
Tel: 0241 618.475, 0241 549.515
E-mail: drc@ccina.ro
Enterprise Europe Network

Constanţa 27/11

7°C

acum
vânt 18 kmh din VSV
vizibilitate 10 km

15°C

max

7°C

min

14°C

max

11°C

min

emis înCurs valutar BNR 26/11

EUR
4.9491
0.00%
GBP
5.8407
-0.59%
USD
4.3869
-0.52%
IFR
4.9495
0.00%
Converteşte din
în
Suma
=
0,00
Biroul Unic
Biroul Unic