Login Creaţi un cont Recuperaţi parola
Expolitoral turism

Centre de promovare a afacerilor:
PATLIB Constanţa

padlib.jpg

Prin PATLIB Constanţa, CCINA Constanţa acordă consultanţă privind obţinerea unor titluri de proprietate intelectuală:

 • mărci şi indicaţii geografice
 • desene şi modele industriale
 • brevete de invenţii
 • modele de utilitate

Clienţii PATLIB Constanţa pot obţine informaţii, asistenţă şi consultanţă şi despre drepturile de autor şi drepturile conexe.
Pentru a se proteja de competitori, titularii de drepturi de proprietate intelectuală pot să le includă ca şi active necorporale în patrimoniul firmei.

PATLIB Constanţa funcţionează în cadrul Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa. Centrul a fost înfiinţat în urma semnării la data de 15.07.1999 a Convenţiei de colaborare cu Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci Bucureşti, convenţie actualizată la actualizată la data de 16.03.2007, respectiv la data de 22.05.2019.

Serviciile oferite de PATLIB Constanţa sunt următoarele:

 • informare şi consultanţă în domeniul dreptului de proprietate intelectuală (protecţie de marcă, brevete de invenţie, desene şi modele industriale, modele de utilitate) şi în domeniul drepturilor de autor şi al drepturilor conexe (licenţe, know-how, secrete de serviciu, etc)
 • informare pentru redactarea cererilor de înregistrare a mărcilor şi indicaţiilor geografice, brevete de invenţii, desene şi modele industriale
 • depunerea cererilor de marcă, a brevetelor şi a desenelor/modelelor industriale la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci Bucureşti (OSIM Bucureşti)
 • cercetare documentară şi informare din bazele de date naţionale şi internaţionale (mărci, brevete, desene şi modele industriale)
 • consultarea buletinelor de proprietate industrială
 • organizarea de cursuri, seminarii tematice, manifestări expoziţionale
 • achiziţionarea “Plicului cu idei”, serviciu prin intermediul căruia pot fi depozitate şi păstrate în siguranţă, în regim nepublic, de către OSIM Bucureşti, documente depuse de creatori, persoane fizice şi juridice cuprinzând lucrări şi creaţii din cele mai diverse domenii care nu pot fi protejate prin legislaţia în vigoare privind proprietatea industrială, dreptul de autor şi drepturile conexe.

Plicurile cu idei sunt nişte mijloace de depozitare care se deschid numai la comanda sau dispoziţia persoanei care l-a depus la OSIM prin Centrul Regional Constanţa.

Contact

Bd. Alexandru Lăpuşneanu, nr. 185A, Biroul 1
900457, Constanţa, România
Tel: +40 241 618.475
Fax: +40 241 619.454
E-mail: drc@ccina.ro
Enterprise Europe Network

Constanţa 25/06

24°C

acum
vânt 14 kmh din ESE
vizibilitate 10 km

23°C

max

20°C

min

24°C

max

19°C

min

emis înCurs valutar BNR 21/06

EUR
4.9771
0.00%
GBP
5.8883
-0.11%
USD
4.6535
+0.28%
IFR
4.9764
0.00%
Converteşte din
în
Suma
=
0,00

Partener

BCR
Biroul Unic