Login Creaţi un cont Recuperaţi parola
Expolitoral turism

Servicii:
Consultanţă privind responsabilitatea socială a întreprinderii

CCINA Constanţa oferă servicii de informare şi formare specializată cu privire la Responsabilitatea Socială a Întreprinderii (RSI), acordă consultanţă cu privire la programele cu finanţare externă referitoare la RSI şi la strângerea de fonduri.

Camera dispune de o mare diversitate de materiale informative în domeniu, inclusiv materiale privind cele mai bune practici RSI.

O afacere responsabilă înseamna inovare, eco-eficienţă, o mai bună gestionare a riscurilor, atragerea clienţilor, productivitatea angajaţilor, o relaţie bună cu autorităţile, etc.

Prin implementarea conceptului de responsabilitate socială în cadrul întreprinderii creşte productivitatea şi calitatea producţiei, sporeşte reputaţia companiei şi competitivitatea prin pătrunderea pe noi pieţe dominate de produse “curate” din punct de vedere ecologic, creşte participarea angajaţilor la procesul decizional şi se relaţioneaza mai bine atât cu partenerii sociali, cât şi cu comunitatea locală.

Responsabilitatea socială a întreprinderilor cuprinde valorile, procedurile şi programele care favorizează comportamentul responsabil şi competitiv al companiilor. RSI este un instrument pentru creşterea competitivităţii regionale în timp ce contribuie la realizarea obiectivelor dezvoltării durabile publice.

Introducerea conceptului de Responsabilitate Socială în întreprinderi:

  • creşte eficienţa producţiei şi reduce costurile legate de mediu şi de energie
  • contribuie la un management mai bun al riscului de mediu şi în ceea ce priveşte reputaţia
  • îmbunătăţeşte relaţia cu angajaţii şi productivitatea acestora
  • îmbunătăţeşte relaţia cu comunităţile locale şi administraţia publică, reducând riscul de conflicte locale.

Grupurile ţintă vizate de acţiunile RSI ale IMM-urilor sunt: piaţa, angajaţii, societatea (comunitatea locală) şi mediul înconjurător.

Activităţile RSI orientate către piaţă vizează, pe de o parte clienţii, şi pe de altă parte, partenerii de afaceri şi furnizorii: activităţi ce vizează îmbunătăţirea calităţii sau siguranţei produselor, o politică echitabilă a preţurilor, comportament etic în afaceri.

Activităţile RSI în domeniul protecţiei mediului pot viza: grija faţă de mediu în proiectarea produselor / proceselor de producţie, utilizarea eficientă a resurselor naturale, reducerea deşeurilor şi a poluării, informarea partenerilor de afaceri, a clienţilor sau a societăţii cu privire la aspectele legate de mediu.

Orientarea spre angajaţi presupune: îmbunătăţirea condiţiilor de lucru (în special sănătatea şi securitatea la locul de muncă) şi a satisfacţiei la locul de muncă, propunerea de soluţii către angajaţi pentru echilibrarea vieţii profesionale cu cea privată, încurajarea oportunităţilor egale şi a diversităţii, training şi dezvoltarea personalului, informarea angajaţilor şi participarea la luarea deciziilor companiei, remunerarea responsabilă şi corectă sau sprijin financiar pentru angajaţi.

Activităţile RSI către societate / comunitate pot viza: integrarea socială şi/sau pe piaţa muncii a persoanelor active la nivelul comunităţii locale, îmbunătăţirea infrastructurii locale, donaţii, sprijin acordat societaţii.

O firmă responsabilă din punct de vedere social are posibilitatea de a realiza afaceri sigure şi de lungă durată.

Accesaţi acest serviciu

CCINA Constanţa, B-dul Alexandru Lăpuşneanu nr. 185A
Tel: 0241 618.475, 0241 549.515, Fax: 0241 619.454
E-mail: drc@ccina.ro
Enterprise Europe Network

Constanţa 25/06

24°C

acum
vânt 14 kmh din ESE
vizibilitate 10 km

23°C

max

20°C

min

24°C

max

19°C

min

emis înCurs valutar BNR 21/06

EUR
4.9771
0.00%
GBP
5.8883
-0.11%
USD
4.6535
+0.28%
IFR
4.9764
0.00%
Converteşte din
în
Suma
=
0,00

Partener

BCR
Biroul Unic