Login Creaţi un cont Recuperaţi parola
Expolitoral turism
Enterprise Europe Network ERBSN Constanţa

Centre de promovare a afacerilor:
Servicii EEN

Enterprise Europe Network Constanţa oferă gratuit o gamă largă de servicii pentru IMM-uri şi întreprinzători:

  • Furnizarea de informaţii şi asistenţă practică asupra oportunităţilor de piaţă, legislaţiei Europene şi politicilor relevante pentru activitatea unei companii sau sector economic, informaţii despre licitaţii publice internaţionale etc.
  • Sprijinirea IMM-urilor pentru identificarea de parteneri de afaceri prin folosirea de baze de date de cooperare în afaceri sau tehnologică şi prin asistenţă pentru participarea la evenimente de parteneriat (brokeraje, întalniri bilaterale prestabilite, misiuni economice)
  • Dezvoltarea de abilităţi în domeniul cercetării şi inovării în IMM-uri prin sprijinirea creării de sinergii cu alţi actori din domeniul cercetării, prin sprijinirea cooperării tehnologice, sprijinirea IMM-urilor astfel încât să poată beneficia de rezultate ale cercetării, să participe în programe de cercetare şi să acceseze fonduri pentru cercetare şi dezvoltare tehnologică
  • Implicarea IMM-urilor şi mediului de afaceri în procesul de policy-making, prin transmiterea de feedback către Comisie şi monitorizarea implementării politicilor Uniunii Europene în domeniul competitivităţii şi inovării cu ocazia consultărilor publice europene

Internaţionalizare

Firmele care doresc să-şi extindă afacerile în altă ţară au nevoie de parteneri competenţi şi de încredere. Centrul Enterprise Europe din Constanţa le poate ajuta să-şi găsească, printr-o bază de date de afaceri care conţine mii de profile de firme din toată Europa şi din alte ţări în care reţeaua este reprezentată, sau prin organizarea de evenimente de brokeraj şi misiuni economice (parteneriate), la care potenţialii parteneri se pot întâlni faţă în faţă.

Cu sute de profile noi adăugate în fiecare săptămână, baza de date de cooperare în afaceri şi inovare este una din cele mai mari din lume. Orice firmă interesată de internaţionalizare poate solicita Centrului Enterprise Europe să-i introduca cererea sau oferta de cooperare în baza de date, după care va primi informaţii despre companii interesate în acelaşi domeniu.

Reţeaua organizează de asemenea evenimente de matchmaking (parteneriat) în toată Europa, unde firmele pot întâlni potenţiali parteneri de afaceri în persoană. Întâlnirile sunt programate şi firmele sunt ajutate să se pregatească pentru discuţii. Aceste evenimente cel mai adesea au loc cu ocazia unor mari târguri internaţionale.

Centrul Enterprise Europe Constanţa poate asista firma pe tot procesul de parteneriat, de la primul contact până la realizarea afacerii.

Transfer de tehnologie

Dacă o firmă are nevoie de o anumită tehnologie, produs sau serviciu inovativpentru a-şi dezvolta afacerea, sau doreşte să valorifice o tehnologie, reţeua o poate sprijini.

Folosind cea mai mare bază de date europeană de tehnologii, reţeaua aduce împreună activităţile de cercetare şi aplicaţiile comerciale. Baza de date este actualizată cu noi tehnologii în fiecare săptămână. Centrul Constanţa poate oferi informare periodică pentru noi oferte şi cereri de tehnologie.

Acces la finanţări europene

Obţinerea unei finanţări poate fi o mare problemă pentru întreprinzători şi mici afaceri. Dacă se doresc informaţii despre surse de finanţare disponibile la nivel regional, naţional, european, reţeaua Enterprise Europe poate ajuta o firmă să obţină informaţii despre finanţarea de care are nevoie pentru dezvoltare.

Finanţări pentru cercetare

Participarea în proiecte de cercetare finanţate de Uniunea Europeană este cea mai bună cale de a creşte competitivitatea unei întreprinderi. Reţeaua Enterprise Europe Network poate ajuta la identificarea de parteneri pentru proiecte de succes.

Consultanţă pe legislaţie europeană şi standarde

Dacă o firmă doreşte informaţii despre legislaţia europeană şi reglementări care ar putea afecta afacerea, experţii Enterprise Europe pot să ajute ca produsul sau serviciul să fie legal comercializat în altă ţară a Uniunii Europene.

Centrul poate oferi informaţii despre legislaţie, despre oportunităţi de licitaţii publice internaţionale, politici europene sau programe relevante pentru afaceri. Se pot obţine chiar informaţii de piaţă pentru companii care exportă sau se pregătesc să importe. în ultimii ani reţeaua a răspuns la sute de mii de întrebări pe subiecte europene.

Drepturi de proprietate intelectuală (IPR)

Dacă o firmă este interesată în comercializarea unei noi idei, produs, serviciu sau proces, reţeaua Enterprise Europe o poate ajuta cu informaţii despre protecţia proprietăţii intelectuale sau poate oferi contacte de la experţi sau organizaţii relevante în domeniu, la nivel naţional şi european.

Feedback despre legislaţia UE

Dacă o firmă are probleme să desfăşoare afaceri în altă ţară UE sau să se conformeze legislaţiei europene – poate să transmită Comisiei Europene propuneri de îmbunătăţire a legislaţiei pentru afaceri.
Comisia Europeană doreşte feedback privind impactul pe care propunerile sale şi iniţiativele legislative le au asupra micilor afaceri, este dispusă să asculte problemele pe care o firmă le are când face afaceri în ţara sa sau în restul Europei.

Când formulează propuneri de noi legi care ar putea afecta afacerile, Comisia consultă IMM-urile ca să poată reduce birocraţia şi să faciliteze utilizarea oportunităţilor în Uniunea Europeană. Pentru aceasta, a creat unele instrumente de consultare publică, prin care poate asculta părerea firmelor.

Centrele Enterprise Europe pot ajuta IMM-urile să folosească aceste instrumente şi canale de feedback – de la simple comentarii privind legislaţia în schimbare până la a participa la paneluri (întâlniri specializate) unde se pot propune soluţii alternative.

 

Constanţa 25/09

10°C

acum
vânt 11 kmh din VSV
vizibilitate 10 km

22°C

max

12°C

min

23°C

max

17°C

min

emis înCurs valutar BNR 23/09

EUR
4.9437
+0.05%
GBP
5.6284
-0.59%
USD
5.0679
+1.15%
IFR
4.8657
0.00%
Converteşte din
în
Suma
=
0,00
Biroul Unic
Biroul Unic