Login Creaţi un cont Recuperaţi parola
Expolitoral turism
Enterprise Europe Network ERBSN Constanţa

Centre de promovare a afacerilor:
Despre Enterprise Europe Network

Servicii de consultanţă pentru întreprinderi europene

Enterprise Europe Network este o reţea de centre care sprijină întreprinderile să beneficieze de avantajele pieţei unice europene, pentru dezvoltarea propriei afaceri şi pentru identificarea celor mai potriviţi parteneri.

Enterprise Europe Network este un instrument cheie în strategia Uniunii Europene pentru stimularea creşterii economice şi crearea de locuri de muncă, care aduce împreună aproape 600 de organizaţii din peste 60 ţări. Aceste centre formează cea mai mare reţea de sprijin a IMM-urilor ambiţioase, inovative şi dornice să se extindă pe plan internaţional. Serviciile sunt adaptate pentru IMM-uri, dar sunt disponibile şi firmelor mai mari, universităţlor, centrelor de cercetare, asociaţiilor de afaceri şi profesionale etc.

Centrele Enterprise Europe sunt găzduite de diferite organizaţii (camere de comerţ şi industrie, centre tehnologice, institute de cercetare, universităţi, agenţii de dezvoltare) şi oferă servicii pentru dezvoltarea de afaceri pe noi pieţe, identificarea de noi tehnologii, acces la finanţări UE.

Centrele membre în reţeaua Enterprise Europe sunt interconectate prin baze de date puternice, colaborează pentru obţinerea de informaţii, identificarea de tehnologii şi parteneri de afaceri în toate cele 60 ţări. De asemenea, ele sunt în legătură strânsă cu Comisia Europeană, ceea ce le permite să fie la curent cu politicile Uniunii Europene şi să transmită punctul de vedere al micilor companii către Bruxelles.

Centrele sunt adevărate “one-stop shop” (ghişee unice) pentru micile afaceri, centre în care peste 3,000 de experţi pot furniza răspunsuri practice la întrebări specifice, în limba naţională.

Servicii adaptate nevoilor firmelor mici

Sprijinirea afacerilor mici este o prioritate, pentru că 99% din companiile din Uniunea Europeană sunt mici şi mijlocii (IMM-uri), asigurând 67% din locurile de muncă.

Reţeaua Enterprise Europe a fost lansată în februarie 2008 de către Directoratul-General pentru Întreprinderi şi Industrie al Comisiei Europene, prin Programul Cadru de Competitivitate şi Inovare (CIP 2007-2013).Din 2015, Enterprise Europe Network operează sub Programul UE pentru Competitivitatea Întreprinderilor şi Întreprinderile Mici şi Mijlocii (COSME 2014-2020), coordonat de Comisia Europeană prin DG GROW.

Enterprise Europe Network este un punct de referinţă pentru IMM-urile orientate spre creştere şi cu ambiţii internaţionale. Reţeaua s-a dovedit a fi o sursă de încredere pentru informaţii, asistenţă şi servicii de parteneriat pentru companiile europene care urmăresc să inoveze şi să se extindă.

În primii sai sapte ani de activitate (2008-2014), reţeaua a furnizat sprijin pentru mai mult de 2.6 milioane de IMM-uri. Vreţi să aflaţi mai multe despre cum am ajutat noi afacerile mici? 

Reţeaua a dovedit ca poate fi ea însăşi o poartă către parteneriatele internaţionale. Vreţi să aflaţi mai multe despre ce oferim ?

Enterprise Europe Network Constanţa

Centrul Enterprise Europe Constanţa este găzduit de Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură, şi este unul din cele 30 centre din România.

Pentru mai multe detalii vizitaţi serviciile EEN.

Documente

Despre EEN 206.34 KB 14.04.2016
Internaţionalizare 148.87 KB 14.04.2016

Constanţa 25/09

10°C

acum
vânt 11 kmh din VSV
vizibilitate 10 km

22°C

max

12°C

min

23°C

max

17°C

min

emis înCurs valutar BNR 23/09

EUR
4.9437
+0.05%
GBP
5.6284
-0.59%
USD
5.0679
+1.15%
IFR
4.8657
0.00%
Converteşte din
în
Suma
=
0,00
Biroul Unic
Biroul Unic