Login Creaţi un cont Recuperaţi parola
Expolitoral turism

Servicii:
Programul RICAP - sursă de finanţare pentru inovare

Antreprenorii şi inovatorii români care au dezvoltat o tehnologie inovativă cu care vor să intre pe piaţă, pot aplica la Programul de Asistenţă în Comercializarea Inovării din Romania (RICAP), pentru a primi sprijin în comercializarea pe plan internaţional a produselor şi serviciilor.

Programul RICAP se adresează antreprenorilor şi cercetătorilor români inovatori în tehnologie, cu potenţial de comercializare. Aplicanţii pot proveni din orice domeniu de activitate, inclusiv IT&C, mecanică, mecatronică, tehnologii agricole, bio-tehnologii, precum şi altele. Aplicanţii selectati pentru a participa la RICAP, vor beneficia de programe de mentorat personalizat cu experţi din România şi din SUA, traininguri în comercializarea inovării şi întâlniri cu potenţiali parteneri şi finanţatori pe plan internaţional. Informaţii suplimentare se pot obţine pe site-ul RICAP www.ricap.ro

Aplicaţiile sunt deschise până pe data de 15 noiembrie 2013, iar programul de asistenţă pentru inovatorii selectaţi se va desfăşura în perioada decembrie 2013 – aprilie 2014.
Depunerea aplicaţiei se face prin completarea unui scurt formular online, care cuprinde informaţii de bază despre profilul organizaţiei, tehnologia, încadrarea pe piaţă şi obiectivele de comercializare. Inscrierea se face accesand site-ul RICAP www.ricap.ro, iar înregistrarea on-line a aplicaţiilor este deja deschisă.

Evenimentele RICAP Innovation Info

Pentru mai multe informatii, cei interesaţi sunt invitaţi să participe la evenimentele RICAP Innovation Info. Aici vor avea loc prezentări şi discuţii despre program şi comercializarea inovării împreun cu Rohit Shukla, CEO Larta Institute, Dragoş Pîslaru, manager general GEA Strategy & Consulting şi director de program RICAP, precum şi cu restul echipei de proiect.

Evenimentele vor avea loc la:

  • Bucureşti - TechHub, 22 octombrie, ora 18:30
  • Cluj - Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, 23 octombrie, ora 14:00
  • Iaşi - Tehnopolis, 25 octombrie, ora 9:30

In perioada următoare se va anunţa programul evenimentelor în celelalte centre regionale: Timişoara, Craiova, Braşov, Constanţa, etc.

Pentru a participa, doritorii sunt invitaţi să se înscrie pe blogul ricap www.ricap.ro/blog sau prin e-mail la contact@ricap.ro până joi,17 octombrie.

Ce este RICAP

RICAP este rezultatul unui parteneriat între Centrul Român pentru Inovaţie în Dezvoltare Locală (CRIDL) şi Institutul Larta, localizat în Los Angeles, SUA. Programul este finanţat de Romanian-American Foundation (RAF) şi implementat cu sprijinul GEA Strategy & Consulting. RICAP se bazează pe reteaua internaţională şi expertiza acumulată timp de 20 de ani de Larta Institute prin susţinerea a circa 3.500 de inovatori din 17 ţări, precum şi pe experienţa membrilor CRIDL şi GEA Strategy & Consulting în sprijinirea antrepenoriatului din Romania.

Informaţiile sunt furnizate de Romanian Innovation Commercialization Assistance Program.

Detalii suplimentare se pot obţine la: www.ricap.ro ; www.ricap.ro/blog  Facebook/LinkedIn: RICAP - Innovation from lab to market; Twitter: @RICAPromania; contact@ricap.ro.

Enterprise Europe Network

Constanţa 03/03

4°C

acum
vânt 14 kmh din SSE
vizibilitate 10 km

5°C

max

4°C

min

11°C

max

4°C

min

emis înCurs valutar BNR 03/03

EUR
4.8768
+0.04%
GBP
5.6412
+0.15%
USD
4.0341
-0.48%
IFR
4.8748
0.00%
Converteşte din
în
Suma
=
0,00
Biroul Unic
Biroul Unic