Login Creaţi un cont Recuperaţi parola
Expolitoral turism

Vizită de studiu virtuală în Armenia, proiect "CERTOUR II: For a Better SME Management"

26.05.2021

Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Constanța deruleaza proiectul „CERTOUR II: For a Better SME Management”, implementat în parteneriat cu entități din Grecia, Armenia, Turcia și Ucraina.

Obiectivul general al proiectului îl constituie creșterea competitivității IMM-urilor din sectorul turism, din Regiunea Sud-Est (județele Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Vrancea și Tulcea), prin îmbunătățirea abilităților manageriale ale antreprenorilor și consolidarea sustenabilității întreprinderilor.

În data de 14.05.2021 a avut loc prima vizită de studiu virtuală organizată pe platforma Zoom, de partenerul din Armenia, Development Principles NGO. Evenimentul a fost organizat în cadrul activitatii A.T3.4. Vizite de studiu, având ca rezultat schimbul transnațional de cunoștințe, experiență și bune practici în cadrul unor vizite de studiu și va fi urmat de alte 2 evenimente similare organizate de restul țărilor membre ale parteneriatului din proiect.

Activitatea își propune consolidarea oportunităților de afaceri transfrontaliere în sectorul turism, care ulterior vor asigura sustenabilitatea proiectului prin transferul de bune practici.

Agenda evenimentului a cuprins o parte introductivă, de prezentare a participanților și a rezultatelor obținute în cadrul proiectului, cu includerea unor exemple de bune practici/studii de caz oferite de IMM-urile din sectorul turism din Armenia, Grecia și România.

La eveniment au participat reprezentanți ai partenerului din Armenia, Development Principles NGO, coordonatorul proiectului din partea Camerei Tehnice a Greciei-Filiala Macedonia de Est, mentori implicați în instruirea IMM-urilor beneficiare, reprezentanți ai IMM-urilor asistate în vederea personalizării instrumentelor de management, cât și reprezentanți ai Primăriei Constanța și ai Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură din Constanța.

Au fost prezentate aspecte legate de utilitatea instrumentelor de mangement personalizate pe specificul IMM-urilor din turism, în special pe perioada pandemiei, impactul crizei generate de pandemia cu Sars Cov 2 asupra afacerilor din domeniul ospitalității, cu menționarea principalelor provocări și strategii de redresare adoptate.

Următoarea vizită de studiu virtuală va fi organizată de Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Constanța în data de 28.05.2021, cu participarea partenerilor și a IMM-urilor din Turcia și Grecia.

Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Programului Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020 (http://www.blacksea-cbc.net/), având un buget total de 827.860 Euro, din care contribuţia Unităţii Administrativ-Teritoriale Municipiul Constanţa este de 12.524 Euro.

Date de contact:

Viorica Ani Merlă, Coordonator local al proiectului
Telefon: 0241 488143
E-mail: ani.merla@primaria-constanta.ro
www.primaria-constanta.ro

Enterprise Europe Network

Constanţa 01/12

5°C

acum
vânt 36 kmh din VNV
vizibilitate 10 km

6°C

max

5°C

min

11°C

max

6°C

min

emis înCurs valutar BNR 29/11

EUR
4.9490
-0.00%
GBP
5.8544
+0.23%
USD
4.3853
-0.04%
IFR
4.9495
0.00%
Converteşte din
în
Suma
=
0,00
Biroul Unic
Biroul Unic