Login Creaţi un cont Recuperaţi parola
Expolitoral turism

Preşedintele CCIR Mihai Daraban l-a primit pe Consulul General al Republicii Turcia la Constanţa, într-o vizită de stârşit de mandat

IMG_8896.jpg

21.08.2018

Domnul Mihai Daraban, Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României şi Preşedinte al CCINA Constanţa l-a primit astăzi, 20 august 2018, la sediul Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, pe Consulul General al Republicii Turcia la Constanţa, Excelenţa Sa domnul Uygar Mustafa Sertel. Întrevederea a avut loc în contextul încheierii mandatului domnului Consul General. Excelenta Sa a fost însoţită de domnul Kadir Yazihan, Ataşatul Comercial al Consulatului General al Turciei, la Constanţa.

În cadrul discuţiilor a fost abordat stadiul foarte bun al relaţiilor bilaterale actuale, domnul Mihai Daraban apreciind, în mod deosebit, activitatea Consulului General şi i-a urat succes în activitatea viitoare.

La rândul său, diplomatul turc a afirmat că, a întâlnit aici oameni minunaţi cu care a avut o colaborare foarte bună şi că, a fost o plăcere să cunoască Conducerea Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, pe parcursul mandatului său.

De asemenea, în cadrul vizitei de încheiere a  mandatului Consulului General al Republicii Turcia la Constanta, s-au repus pe tapet toate problemele bilaterale. Una dintre cele mai importante tematici a fost reluarea liniilor RO – RO şi RO – LA, între Constanţa şi Istanbul. Domnul Preşedinte Mihai Daraban speră că, Autoritatea Vamală şi Poliţia de Frontieră se vor trezi la realitate şi vor sprijini acest proiect, nu ca în anul 2012 când, autoturismele persoanelor fizice nu au fost acceptate, din cauza viciilor de procedură, în aceste programe de transport. În perioada 28 – 29 august a.c., Ministrul Transporturilor din Republica Turcia va fi prezent la Constanţa, ocazie cu care se va relua punerea în discuţie a acestui proiect.

În final, domnul Preşedintele Mihai Daraban i-a mulţumit domnului Consul General şi i-a oferit un mic cadou tradiţional, în semn de apreciere pentru contribuţia substanţială la dezvoltarea și consolidarea relaţiilor economice şi de colaborare româno – turce, în Dobrogea.

Lucia Calenici
Purtător de cuvânt

Enterprise Europe Network

Constanţa 23/08

25°C

acum
vânt 29 kmh din N
vizibilitate 10 km

35°C

max

24°C

min

33°C

max

22°C

min

emis înCurs valutar BNR 22/08

EUR
4.7260
-0.03%
GBP
5.1738
+0.11%
USD
4.2652
+0.12%
IFR
4.7321
0.00%
Converteşte din
în
Suma
=
0,00
Biroul Unic