Login Creaţi un cont Recuperaţi parola
Expolitoral turism

Instrumente de management eficient, faza II din cadrul proiectului "CERTOUR II: For a Better SME Management"

21.01.2020

Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Constanța desfăşoară în perioada noiembrie 2019 - martie 2020, a doua fază a activității de mentorat, din cadrul proiectului „CERTOUR II: For a Better SME Management”, implementat în parteneriat cu entități din Grecia, Armenia, Turcia și Ucraina.

Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Programului Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020 (http://www.blacksea-cbc.net/), având un buget total de 827.860 Euro (3.958.909,3 lei), din care contribuţia proprie a Unităţii Administrativ-Teritoriale Municipiul Constanţa este de 12.524 Euro (59.891 lei) (curs InforEuro 1 EUR = 4.7821RON).

Obiectivul general al proiectului îl constituie creșterea competitivității IMM-urilor din sectorul turism, prin îmbunătățirea abilităților manageriale ale antreprenorilor și consolidarea sustenabilității  întreprinderilor.

În această perioadă, continuă Faza II a activității de mentorat prin care 20 de IMM-uri primesc informații valoroase, sfaturi practice și feedback personalizat de la mentori cu experiență și cel mai important, o perspectivă realistă asupra planului de afaceri.

Mentorii CCINA Constanța vor adapta planurile de management pentru fiecare IMM. Acest demers va fi util întreprinderilor pentru a-și comunica ideile, a primi feedback, a descoperi omisiuni sau puncte slabe în modelul lor de afaceri. De asemenea, planul de management este și un instrument de bază pentru a măsura ulterior progresul în afacere și pentru a clarifica obiectivele afacerii.
Un alt instrument de management eficient de care vor beneficia IMM-urile în această etapă este Balanced Scorecard. Acesta defineşte setul de obiective şi activităţi, precum şi liniile directoare care vor diferenţia IMM-ul de competitorii săi şi creează valoare pentru clienţi şi acţionari pe termen lung. Împreună cu ilustrarea grafică prin hărţi strategice, acest instrument asigură o manieră logică şi comprehensivă de descriere a strategiei.

Ultimul instrument ce urmează să fie personalizat este Chestionarul de satisfacție a clienților. Acesta îi va ajuta pe antreprenori să înțeleagă opinia clienților și să identifice punctele slabe pentru a întreprinde acțiunile de îmbunătățire.

Astfel, se creează contextul în care IMM-urile să poată evolua în mod firesc, pornind de la punctele forte ale întreprinderilor, care constituie un avantaj competitiv pe piaţa turismului.

Date de contact:

  • Viorica Ani Merlă, Coordonator local
  • Telefon: 0241 488143
  • E-mail: ani.merla@primaria-constanta.ro
  • www.primaria-constanta.ro
Enterprise Europe Network

Constanţa 01/11

6°C

acum
vânt 25 kmh din NNV
vizibilitate 10 km

12°C

max

8°C

min

15°C

max

9°C

min

emis înCurs valutar BNR 30/10

EUR
4.8743
-0.01%
GBP
5.4111
+0.18%
USD
4.1768
+0.43%
IFR
4.8721
0.00%
Converteşte din
în
Suma
=
0,00
Biroul Unic