Login Creaţi un cont Recuperaţi parola
Expolitoral turism

Conferință internațională de prezentare a rezultatelor proiectului "CERTOUR II: For a Better SME Management"

28.07.2021

În data de 30.06.2021, la sediul AUTOEDUCAT SRL din Constanța, a avut loc Conferința internațională de prezentare a rezultatelor proiectului CERTOUR II: For a Better SME Management, organizată de UAT Municipiul Constanța, partenerul român din cadrul proiectului. Evenimentul a fost organizat simultan și pe platforma Zoom.

Proiectul derulat de Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Constanța a fost implementat în parteneriat cu entități din Grecia, Armenia, Turcia și Ucraina.
Obiectivul general al proiectului a fost creșterea competitivității IMM-urilor din sectorul turism, din Regiunea Sud-Est (județele Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Vrancea și Tulcea), prin îmbunătățirea abilităților manageriale ale antreprenorilor și consolidarea sustenabilității întreprinderilor.

Perioada de implementare a proiectului:

  • 11 octombrie 2018 - 10 iulie 2021.

Valoarea totala a proiectului:

  • 827.860 Euro (92% cofinantare ENI si 8% bugetul local)

La eveniment au participat membrii ai echipei de implementare a proiectului: Camera tehnică a Greciei Filiala Macedoniei de Est, Municipalitatea din Xanthi, UAT Municipiul Constanța, Development Principles NGO, Organizația de stat „Fondul regional pentru sprijinirea antreprenoriatului din regiunea Zaporojie”, Sile Governorate, invitați ai partenerilor din proiect, reprezentanți ai Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură din Constanța, experți în domeniul HoReCa, cât și reprezentanți ai IMM-urilor asistate în vederea personalizării instrumentelor de management.

În cadul conferinţei au fost prezentate rezultatele implementării proiectului, precum și utilitatea implementării acestora în cadrul activităţii IMM-urilor beneficiare.

Activități desfășurate în cadrul proiectului:

  • 4 mentori instruiți prin cursul comun de formare a mentorilor
  • Selectarea IMM-urilor din sectorul turismului, care au făcut parte din proiect.
  • Trainingul de Mentorat pentru personalul IMM-urilor beneficiare.
  • Vizite de studiu online
  • Training online de Mentorat la nivel local
  • Crearea unui registru al mentorilor transnaționali capabili să sprijine IMM -urile din turism pentru îmbunătățirea managementului;
  • Dezvoltarea unei platforme electronice comune de instruire a personalului IMM-urilor pentru a-și îmbunătăți performanța managerială;


Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Programului Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020 (http://www.blacksea-cbc.net/), având un buget total de 827.860 Euro, din care contribuţia Unităţii Administrativ-Teritoriale Municipiul Constanţa este de 12.524 Euro.

Date de contact:

Viorica Ani Merlă, Coordonator local al proiectului
Telefon: 0241 488143
E-mail: ani.merla@primaria-constanta.ro
www.primaria-constanta.ro

Enterprise Europe Network

Constanţa 28/09

20°C

acum
vânt 22 kmh din NNE
vizibilitate 10 km

20°C

max

20°C

min

23°C

max

19°C

min

emis înCurs valutar BNR 28/09

EUR
4.9749
+0.01%
GBP
5.7597
+0.68%
USD
4.7214
+0.22%
IFR
4.9420
0.00%
Converteşte din
în
Suma
=
0,00
Biroul Unic
Biroul Unic