Login Creaţi un cont Recuperaţi parola
Expolitoral turism

Summitul social de la Porto: toți partenerii se angajează să atingă obiectivele sociale pentru 2030

porto_social.jpg

10.05.2021

Partenerii au semnat cele trei obiective principale pentru 2030 stabilite în Planul de acțiune al Comisiei privind Pilonul european al drepturilor sociale în cadrul Angajamentului social comun de la Porto:

  • cel puțin 78 % dintre persoanele cu vârste cuprinse între 20 și 64 de ani ar trebui să aibă un loc de muncă

 

  • cel puțin 60 % dintre adulți ar trebui să participe anual la cursuri de formare

 

  • numărul persoanelor în risc de sărăcie sau de excluziune socială ar trebui redus cu cel puțin 15 milioane, incluzând cel puțin 5 milioane de copii.

În prima zi a Summitului social de la Porto, din 7 mai 2021, președinta Comisiei Europene, președintele Parlamentului European, prim-ministrul portughez, care deține în prezent președinția Consiliului UE, partenerii sociali europeni și societatea civilă s-au angajat să atingă aceste obiective. În plus, ei s-au angajat să facă tot posibilul pentru a construi o Europă mai favorabilă incluziunii și mai socială.

În 8 mai, cei 27 de șefi de stat sau de guvern din Uniunea Europeană au adoptat  Declarația Summitului de la Porto privind problematica socială.

Șefii de state sau de guverne din UE s-au mai angajat să reducă inegalitățile, să apere salarii echitabile, să lupte împotriva excluziunii sociale și să combată sărăcia. De asemenea, și-au asumat obiectivul de a lupta împotriva sărăciei în rândul copiilor și de a aborda riscurile de excludere pentru grupurile sociale deosebit de vulnerabile, precum șomerii pe termen lung, persoanele în vârstă, persoanele cu dizabilități și persoanele fără adăpost.

 

“Vom intensifica eforturile de combatere a discriminării și vom lucra activ pentru a înlătura decalajele de gen în ocuparea forței de muncă, salarizare și pensii și pentru a promova egalitatea și echitatea pentru fiecare persoană din societatea noastră, în conformitate cu principiile fundamentale ale Uniunii Europene și principiul 2 al Pilonului european al drepturilor sociale. Vom acorda prioritate acțiunilor de sprijinire a tinerilor”, au mai convenit ei.

 

 

 

Enterprise Europe Network

Constanţa 29/03

15°C

acum
vânt 18 kmh din V
vizibilitate 10 km

19°C

max

13°C

min

15°C

max

10°C

min

emis înCurs valutar BNR 28/03

EUR
4.9730
+0.04%
GBP
5.8167
+0.35%
USD
4.6085
+0.42%
IFR
4.9683
0.00%
Converteşte din
în
Suma
=
0,00

Partener

BCR
Biroul Unic