Login Creaţi un cont Recuperaţi parola
Expolitoral turism

Norme noi vor aduce domeniul .eu mai aproape de cetățeni

eu.jpg

12.02.2019

Eurodeputații doresc să faciliteze procedura de înregistrare a unui nume de domeniu .eu și să încurajeze utilizarea acestuia de către întreprinderi.

 

Domeniul “ .eu “este al optulea cel mai mare domeniu de internet de prim nivel și care avea peste 3,8 milioane de înregistrări în 2017. Pe 31 ianuarie, Parlamentul a adoptat norme noi pentru a face față nevoilor unui mediu digital aflat în continuă schimbare.

 

Noul regulament are ca obiectiv relaxarea criteriilor actuale de eligibilitate privind înregistrarea domeniului .eu, astfel încât beneficiile să ajungă la cât mai mulți cetățeni, organizații și companii. Aceste beneficii vizează în special tinerii, IMM-urile și ONG-urile. Un nume de domeniu este blocat atunci când acesta este considerat ca fiind defăimător, rasist sau contrar ordinii sau securității publice.

 

Cine poate solicita înregistrarea unui nume de domeniu “.eu”?

 

  • un cetățean UE, indiferent de locul de reședință;

  • un resortisant al unei țări terțe care își are reședința într-un stat membru sau într-o țară terță membră a SEE;

  • o societate stabilită într-un stat membru sau într-o țară terță membră a SEE;

  • o organizație stabilită într-un stat membru sau într-o țară terță membră a SEE.

    Eurodeputatul   Fredrick Federley , care coordonează acest proiect în Parlamentul European, a declarat: „Cred că numele domeniului poate sprijini piața unică digitală, prin consolidarea unei identități europene online și prin încurajarea activităților transfrontaliere online. Prin această decizie am consolidat criteriile prin care un site web poate fi blocat, adăugând trimiteri la garanțiile privind statul de drept”.

     

    Beneficii:

     

    Pentru cetățenii UE, domeniul “.eu” este un loc în spațiul cibernetic, în care drepturile lor în calitate de consumatori și indivizi sunt reglementate de normele și standardele europene.

     

    Pentru companii, domeniul “.eu “îmbunătățește vizibilitatea pe internet atât pe piața unică a UE, cât și la nivel global.

 

Enterprise Europe Network

Constanţa 26/04

15°C

acum
vânt 18 kmh din VNV
vizibilitate 10 km

15°C

max

11°C

min

15°C

max

11°C

min

emis înCurs valutar BNR 25/04

EUR
4.9763
0.00%
GBP
5.8067
+0.33%
USD
4.6386
-0.39%
IFR
4.9702
0.00%
Converteşte din
în
Suma
=
0,00

Partener

BCR
Biroul Unic