Login Creaţi un cont Recuperaţi parola
Expolitoral turism

GIview: Noua bază de date EUIPO pentru indicații geografice

geographical_indications.jpg

04.12.2020

Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO) a lansat GIview, o nouă bază de date de căutare pentru toate indicațiile geografice (IG) protejate la nivelul Uniunii Europene.

GIview oferă un singur punct de intrare pentru datele despre IG înregistrate în UE și este un instrument util pentru consumatori, producători și profesioniști în domeniul proprietății intelectuale. De asemenea, conține informații detaliate despre IG-urile non-UE ,protejate la nivelul UE, prin acorduri bilaterale și multilaterale și despre IG-urile UE protejate în țările din afara UE.

Baza de date, lansată oficial la conferința online „Consolidarea IG-urilor”, este actualizată continuu cu date oficiale înregistrate de la Comisia Europeană (Direcția Generală Agricultură și Dezvoltare Rurală) și este dezvoltată și întreținută de EUIPO.

Indicațiile geografice reprezintă un avantaj economic cheie pentru Uniunea Europeană și fac parte din sistemul european de drepturi de proprietate intelectuală. Potrivit cercetărilor efectuate de EUIPO și de Oficiul European de Brevete, industriile intensive în drepturi IG susțin aproape 400 000 de locuri de muncă în întreaga UE și contribuie cu peste 20 miliarde EUR la PIB-ul UE.

În plus, un studiu publicat de Comisia Europeană stabilește valoarea anuală a vânzărilor produselor protejate IG la 74,76 miliarde EUR anual, din care o cincime rezultă din exporturile în afara UE.

Enterprise Europe Network

Constanţa 24/01

9°C

acum
vânt 32 kmh din S
vizibilitate 10 km

11°C

max

9°C

min

10°C

max

5°C

min

emis înCurs valutar BNR 22/01

EUR
4.8740
0.00%
GBP
5.4696
-0.73%
USD
4.0034
-0.28%
IFR
4.8681
0.00%
Converteşte din
în
Suma
=
0,00
Biroul Unic
Biroul Unic