Login Creaţi un cont Recuperaţi parola
Expolitoral turism

Enterprise Europe Network susţine Săptămâna Verde în UE

greening_europe.jpg

17.05.2019

 

În fiecare an sărbatorim Săptămâna Verde în UE, un eveniment cu inițiațive ‘verzi’ care se desfașoară pe parcursul unei saptămâni în țările din Uniunea Europeană. Tema de anul acesta este “Aplicarea legislației de mediu”, temă relevantă pentru afaceri și industrie.

Aplicarea legislatiei de mediu

De la fabrici cu consum redus de energie până la ambalaje prietenoase cu mediul, micile afaceri ale Europei au adoptat deja legile referitoare la mediu. Modelele lor de business și soluțiile applicate le ajută să se plaseze în fruntea inovației de mediu.

Iată 5 IMM-uri care ajută la ‚înverzirea’ Europei, cu câte o idee inovativă: 

1.Energie curată în transportul public

Heliox a dezvoltat un sistem de încărcare foarte rapidă pentru autobuze electrice. Cu ajutorul fondurilor de inovare ale UE, această companie mică din Eindhoven (Olanda) a cucerit piața britanică și în curând vor introduce un sistem pilot în transportul public din Londra.

2.Semințe rezistente la secetă

PEWAS este o companie din Slovacia, specializată în chimie aplicată. Tehnologia creată de ei crește germinarea semințelor cu 60% cu până la 50% mai puțin aport de apă.  PEWAS a fost susținută să își transforme cercetarea de laborator într-un produs comercial inovator pentru agricultură. O soluție perfectă pentru eficientizarea resurselor!

3. Nave cu consum eficient de combustibil

Norsepower este o companie care are o soluție pentru reducerea emisiilor de CO2 în întreaga lume. A creat prima tehnologie din lume pentru a capta energia eoliana pe o navă în mișcare – o rolă rotativă. În esență, un cilindru de centrifugare care este alimentat de energie eoliană, permite economii de combustibil de până la 20%. Tehnologia este deja utilizată în ambarcațiunile de tip feribot care circulă între Finlanda și Suedia. 

4. Produse ecologice de curățare

Punctul forte al companiei Eco Clean Nordic  este indeplinirea nevoilor consumatorilor prin produse de încredere. Compania daneză a ajuns pe plan international cu produsele de curățenie prietenoase cu mediul. Astăzi acestea se vând în 14 țări.

5. Energie eoliană conectată

Smartive a creat o platformă digitală pentru controlul, monitorizarea și diagnosticarea turbinelor eoliene. Tehnologia urmărește performanța turbinelor pentru a detecta eventualele defecțiuni și pentru a eficientiza mentenanța. Originară din Spania, tehnologia este folosită deja în fermele eoliene din Italia, Bulgaria, Danemarca și Uruguay.

 

 

 

 

 

 

Enterprise Europe Network

Constanţa 19/03

4°C

acum
vânt 25 kmh din NE
vizibilitate 10 km

5°C

max

4°C

min

10°C

max

3°C

min

emis înCurs valutar BNR 18/03

EUR
4.9715
+0.02%
GBP
5.8088
-0.21%
USD
4.5614
-0.07%
IFR
4.9683
0.00%
Converteşte din
în
Suma
=
0,00

Partener

BCR
Biroul Unic