Login Creaţi un cont Recuperaţi parola
Expolitoral turism

Centrul Enterprise Europe Constanţa - 10 ani de activitate în Reţeaua Europeană

17.01.2019

Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța găzduiește din 2008 Centrul Enterprise Europe Network, membru în cea mai mare rețea-suport pentru micile afaceri de pe tot teritoriului Europei în activități de inovare și dezvoltare internațională. Reţeaua Enterprise Europe este iniţiată, finanţată şi monitorizată direct de CE în anul 2008.

CCINA Constanţa coordonează activitățile Rețelei în Macroregiunea 2 (sud-estul si nord-estul României), fiind liderul consorțiului ERBSN – Eastern Romanian Business Support Network, format din 6 organizaţii de sprijin pentru IMM-uri.

Comisia Europeană privește IMM-urile și antreprenoriatul drept un factor-cheie pentru asigurarea creșterii economice, inovării și creării de locuri de muncă în UE, punând Rețeaua Enterprise Europe în centrul acestora. În cei zece ani de existență ai Enterprise Europe Network, peste 2,5 milioane de companii au beneficiat de serviciile Rețelei la nivel european, rezultând în creșterea cifrelor de afaceri și crearea de locuri de muncă, constatându-se o rată a satisfacției clienților de 86%, ceea ce demonstrează că entitățile apreciază în mod clar activitatea Rețelei, construindu-și o reputație în a oferi sprijin de încredere și soluții pragmatice IMM-urilor, exploatând oportunitățile de afaceri din Europa și nu numai.

Cu ocazia aniversării a zece ani de existență a Enterprise Europe Network, Directoratul General pentru Piața Internă, Industrie, Antreprenoriat și IMM-uri (DG GROWTH), prin Directorul COSME & Politici IMM și Agenția Executivă pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii (EASME) prin directorul acesteia au adresat mulțumiri Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța pentru găzduirea centrului Enterprise Europe Network, cofinanțarea și sprijinul suplimentar jucând un rol esențial în succesul acestor servicii, în cele din urmă având ca rezultat crearea de locuri de muncă și dezvoltarea economică a Europei și și-au exprimat dezideratul în a continua această cooperare în viitor.

CCINA Constanţa mulţumeşte CE pentru recunoaşterea activităţii Centrului Enterprise Europe Constanţa şi invită toate IMM-urile din zonă interesate de inovare şi dezvoltarea afacerilor pe plan internaţional să beneficieze de serviciile oferite gratuit de Centru.

Enterprise Europe Network

Constanţa 27/04

9°C

acum
vânt 4 kmh din NE
vizibilitate 10 km

14°C

max

10°C

min

17°C

max

12°C

min

emis înCurs valutar BNR 26/04

EUR
4.9765
0.00%
GBP
5.8018
-0.08%
USD
4.6373
-0.03%
IFR
4.9702
0.00%
Converteşte din
în
Suma
=
0,00

Partener

BCR
Biroul Unic