Login Creaţi un cont Recuperaţi parola
Expolitoral turism

Studiul Economic EUROCHAMBRES (ESS 2022)

15.11.2021

Camera de Comerț și Industrie a Romaniei are plăcerea de a vă anunța lansarea celei de-a 29-a ediție a Studiului economic EUROCHAMBRES (EES2022).

Raportul din acest an se bazează pe răspunsurile a peste 52.000 de companii din 26 de țări europene, printre care și Romania și reflectă provocările și asteptările mediului de afaceri pentru anul următor.

Rezultatele EES2022 indică o creștere economică treptată atât în ceea ce privește vânzările naționale, cât și exporturile. După o perioadă caracterizată printr-o cerere scăzută și constrângeri ale lanțului de aprovizionare, reluarea activităților economice și economiile mai mici ale gospodăriilor sunt de așteptat să fie motoarele redresării economice în 2022. În plus, deciziile privind investițiile, suspendate temporar sau amânate în timpul pandemiei, vor fi cele care vor împinge companiile europene către o traiectorie digitală și, totdată, mai ecologică pe termen lung. Prin urmare, există necesitatea unor răspunsuri politice adecvate și incluzive.

Sondajul economic EUROCHAMBRES din acest an oferă o perspectivă valoroasă asupra domeniilor cheie de intervenție pentru factorii de decizie la nivel european și național în scopul de a contribui la o redresare mai bună după pandemie. Odată cu alocarea treptată a fondurilor naționale de redresare și reziliență, va fi susținută adoptarea de modele de afaceri inovatoare și durabile. Alături de acestea din urmă, promovarea și implementarea competențelor digitale și ecologice vor încuraja competitivitatea în economia în tranziție. Atingerea acestui obiectiv va necesita investiții continue în cercetare și inovare, împreună cu un cadru de reglementare favorabil IMM-urilor, care sprijină soluții inovatoare și durabile în serviciul întreprinderilor.

EUROCHAMBRES și Camerele Naționale de Comerț și Industrie vor continua să sprijine intens companiile și antreprenorii, încurajând discuțiile cu privire la prioritățile de politică economică evidențiate în EES2022. Necesitatea de a se adapta cu promptitudine și de a reacționa la mediul de afaceri post-pandemie a scos în evidență nevoia unui răspuns european coordonat. Invităm factorii de decizie din UE să colaboreze cu rețeaua camerelor europene, recunoscând eforturile fără precedent depuse în ultimii doi ani și permițând consolidarea redresării într-un mediu mai favorabil afacerilor.

Documente

Raport 1.19 MB 15.11.2021

Pagini recomandate

Enterprise Europe Network

Constanţa 25/04

13°C

acum
vânt 18 kmh din VNV
vizibilitate 10 km

13°C

max

13°C

min

15°C

max

11°C

min

emis înCurs valutar BNR 25/04

EUR
4.9763
0.00%
GBP
5.8067
+0.33%
USD
4.6386
-0.39%
IFR
4.9702
0.00%
Converteşte din
în
Suma
=
0,00

Partener

BCR
Biroul Unic