Login Creaţi un cont Recuperaţi parola
Expolitoral turism

Strategia naţională pentru dezvoltarea turismului și Planul de acțiune al Strategiei naționale de dezvoltare a ecoturismului, în consultare publică

Modernizarea-statiunilor-balneare-si-balneoclimatice-2-300x300 (1).jpg

18.08.2023

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) a lansat joi, 17 august a.c., spre consultare publică, „Strategia naţională a României pentru dezvoltarea turismului 2023-2035. Documentul programatic național urmărește o dezvoltare planificată a turismului românesc, prin adoptarea unui plan de acțiune care să preîntâmpine provocările sectoriale și să le soluționeze eficient.

 

Strategia Națională a României pentru Dezvoltarea Turismului 2023-2035 se structurează, astfel, în jurul unei teorii a schimbării și se concentrează pe trei niveluri, în scopul dezvoltării sustenabile a turismului în țara noastră:

 

  • consolidarea, în continuare, a imaginii României ca destinație turistică bine cunoscută, de talie mondială, pe tot parcursul anului, precum şi ca destinație care îndeplinește standardele UE în ceea ce privește furnizarea de produse și servicii;

 

  • prețuirea oamenilor, tradițiilor, locurilor, dar și a patrimoniului natural și cultural al României;

 

  • creșterea vizibilității României pe piețele internaționale de turism de prim rang.

 

Până în 2035, conform viziunii strategiei, România va urma pașii necesari pentru a deveni o destinație turistică bine cunoscută și de înaltă calitate, care oferă experiențe unice pentru vizitatori.

 

Această dezvoltare va contribui semnificativ la creșterea economică și la crearea de locuri de muncă în comunitățile locale, inclusiv pentru grupurile vulnerabile.

 

Totodată, pentru implementarea planului de acțiune prevăzut în strategie vor fi elaborate proiecte și programe dedicate, care vor include, printre altele, criterii de eligibilitate, ținte de output și outcome, limitări și cheltuieli eligibile. În acest sens, documentul programatic național va ghida inclusiv autoritățile locale, în stabilirea priorităților de dezvoltare și investiții în sectorul turismului.

 

Propunerile, sugestiile și opiniile privind „Strategia naţională a României pentru dezvoltarea turismului 2023-2035” pot fi transmise în termen de 30 de zile.

 

Documentul pot fi consultat la https://economie.gov.ro/proiecte-de-acte-normative-aflate-in-consultare-publica/

 

Pagini recomandate

Enterprise Europe Network

Constanţa 10/05

10°C

acum
vânt 25 kmh din NE
vizibilitate 10 km

12°C

max

11°C

min

17°C

max

11°C

min

emis înCurs valutar BNR 10/05

EUR
4.9756
+0.01%
GBP
5.7832
-0.09%
USD
4.6134
-0.50%
IFR
4.9759
0.00%
Converteşte din
în
Suma
=
0,00

Partener

BCR
Biroul Unic