Login Creaţi un cont Recuperaţi parola
Expolitoral turism

Proiectul privind organizarea și desfășurarea activității de turism în România a fost pus în consultare publică

12.04.2022

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (M.A.T.) a pus în consultare publică proiectul de act normativ pentru modificarea și completarea OUG 58/1998 privind organizarea și desfășurarea activității de turism în România, care are ca obiectiv crearea unui sistem de guvernanță multi-nivel atât pe verticală, cât și pe orizontală, prin intermediul reglementării corecte a Organizațiilor de Management al Destinației (OMD).

Actul normativ include o descriere clară a mecanismului de finanțare pentru sprijinirea dezvoltării rețelei de OMD-uri și un model clar de guvernanță strategică, respectiv modul de funcționare a acestuia și modalitatea de constituire a structurilor de guvernanță.

Aceast jalon face parte din reforma privind operaționalizarea OMD-urilor pentru care M.A.T. deja a îndeplinit obligația asumată prin PNRR de a identifica destinațiile optime în baza următoarelor criterii: capacitatea lor de a atrage turiști naționali și internaționali, potențialul de dezvoltare a turismului, capacitatea de promovare a transformării socio-economice durabile/ecologice în zonele rurale și defavorizate și potențialul de creare de noi locuri de muncă (https://bit.ly/3jd7ChR).

Proiectul de Ordonanță de Urgență pentru modificarea și completarea Ordonanţei Guvernului nr. 58/1998  privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de turism în România poate fi accesat aici: https://bit.ly/3LOjaUR.

Propunerile, sugestiile şi opiniile privind proiectele de procedură de implementare se primesc până la data de 18 aprilie 2022 la adresa de e-mail: dezbateri_publice@mat.gov.ro.

 

Pagini recomandate

Enterprise Europe Network

Constanţa 19/04

8°C

acum
vânt 11 kmh din SE
vizibilitate 10 km

9°C

max

9°C

min

11°C

max

9°C

min

emis înCurs valutar BNR 19/04

EUR
4.9764
0.00%
GBP
5.8125
-0.06%
USD
4.6687
+0.13%
IFR
4.9702
0.00%
Converteşte din
în
Suma
=
0,00

Partener

BCR
Biroul Unic