Login Creaţi un cont Recuperaţi parola
Expolitoral turism

Noutăți în domeniul dreptului muncii

dreptul muncii 7 dec 2022.jpg

17.11.2022

Centrul Enterprise Europe Network din cadrul Camerei de Comerț, Industrie, Navigaţie şi Agricultură  Constanţa şi firma de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, vă invită în data de 7 decembrie 2022, începând cu ora 10.30 în Sala de conferinţe C.C.I.N.A,    B-dul Alexandru Lăpuşneanu nr.185A, etaj II,  la seminarul:

 

„Noutăți în domeniul dreptului muncii”

 

Pe 19 octombrie 2022 a fost publicată în Monitorul Oficial Legea nr. 283/2022, care aduce poate cele mai multe modificări ale Codului muncii din ultimii ani, fiind vorba de o serie de amendamente și adăugiri substanțiale, de importanță ridicată pentru angajator dar si pentru salariați. Dintre acestea, se remarcă noi drepturi pentru salariați, modificări la conținutul minim al contractului individual de muncă (și informarea salariatului despre elementele contractuale), precum și noi tipuri de concedii pentru salariați.

 

În incercarea de a face o trecere în revistă a acestor modificări, dar și de a răspunde intrebărilor de mai sus, în cadrul întâlnirii va fi abordată următoarea tematică:

 

  • Care sunt modificările care aduc semnificative schimbări în relațiile de muncă și cum ar trebui acestea abordate de către angajatori?

 

  •  Sunt angajatorii nevoiți să se pregătească pentru cereri suplimentare “sensibile” venite din partea salariaților?

 

  • Care sunt noile drepturi garantate salariaților?

 

  • Primesc unele noțiuni consacrate de dreptul muncii o nouă optică legislativă (e.g., perioada de probă)?

 

  • Aduc aceste noi modificări legislative o protecție extinsă a salariaților?

 

  • Care sunt mecanismele prin care angajatorul respectă drepturile salariaților dar, în aceeași măsură, asigură continuitatea și dinamismul business-ului?

 

Centrul Enterprise Europe Network  Constanţa  dorește să ofere mediului de afaceri local informațiii  utile pentru o integrare cât mai bună în  piaţa unică europeană, dar urmăreşte şi problemele reale cu care se confruntă firmele.

Colaborarea de peste 10 ani cu firma de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen a adus întotdeauna o valoare deosebită evenimentelor noastre, realizându-se o abordare pragmatică a tematicilor – urmărindu-se atât aspectele teoretice, dar și cele practice, participanţii putând găsi răspunsuri la problemele cu care se confruntă.

 

Important !  Participanţii pot trimite până în data de  5 decembrie 2022, 1-2 întrebări la adresa de   e-mail: een@ccina.ro, urmând ca lectorul să le ofere răspunsurile în cadrul Sesiunii de întrebări şi răspunsuri. În timpul evenimentului propriu-zis, în data de 7 decembrie 2022, puteţi adresa şi alte întrebări.

Lector:   Roxana Abrașu ( Partener și Coordonator al Practicii de Dreptul Muncii a NNDKP )

 

Evenimentul se adresează reprezentanţilor mediului de afaceri – companii în calitate de angajatori, firme de recrutare forţă de muncă, asociaţii profesionale, dar şi juriştilor, avocaților, reprezentanţilor angajaţilor.

 

Participarea este gratuită.

 

Pentru buna desfăşurare a evenimentului, vă rugăm să confirmaţi participarea până în data de 5 decembrie 2022, la e-mail: een@ccina.ro.

 

Informaţii suplimentare: Centrul Enterprise Europe Network Constanţa, telefon: 0724 862569,  e-mail: een@ccina.ro, persoana de contact  Corina Ürmösi.

invitatie

Pagini recomandate

Enterprise Europe Network

Constanţa 26/04

17°C

acum
vânt 18 kmh din NV
vizibilitate 10 km

16°C

max

11°C

min

15°C

max

11°C

min

emis înCurs valutar BNR 26/04

EUR
4.9765
0.00%
GBP
5.8018
-0.08%
USD
4.6373
-0.03%
IFR
4.9702
0.00%
Converteşte din
în
Suma
=
0,00

Partener

BCR
Biroul Unic