Login Creaţi un cont Recuperaţi parola
Expolitoral turism

Directorul General al CCINA Constanța s-a întâlnit cu ambasadorul Republicii Federative Brazilia în România

bbrazilia.jpg

29.02.2024

Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, prin Ruxandra Serescu - Director General, a primit în cursul zilei de astăzi, 28 februarie 2024, vizita Ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Federative a Braziliei, E.S. Ricardo Guerra de Araújo, și a consilierului său, Ronaldo Lima Vieira.

Vizita, încadrată ca fiind de curtoazie, prilejuită de recenta preluare a mandatului de ambasador, a oferit spațiu de dialog pentru intențiile celor două părți de consolidare a legăturilor atât diplomatice, cât și comerciale dintre România și Brazilia, prin implicarea companiilor din cele două țări în proiecte de impact economic, prin investiții reciproce și abordarea unor mijloace durabile de colaborare bilaterală.

În calitate de Director General al CCINA, Ruxandra Serescu și-a exprimat totala disponibilitate pentru sprijinirea demersurilor Ambasadei Braziliei în stabilirea cadrului propice pentru identificarea și dezvoltarea unor noi oportunități de business, dar și pentru promovare eficientă a intențiilor economice ale firmelor braziliene în mediul de afaceri local.

În cadrul dialogului, ambasadorul Republicii Federative Brazilia în România, E.S. Ricardo Guerra de Araújo, a subliniat faptul că una dintre prioritățile mandatului său este constituită de organizarea, în anul 2024, a unui Forum de afaceri.
Brazilia este cea mai mare putere economică națională a Americii Latine.

În tabloul actualității economice naționale, pentru anul 2023, Brazilia a fost principalul partener comercial al României în America Latină, cu o valoare a schimburilor care, în primele nouă luni ale anului anterior, a depășit 443 milioane de dolari.

Pagini recomandate

Enterprise Europe Network

Constanţa 18/04

9°C

acum
vânt 25 kmh din VNV
vizibilitate 10 km

12°C

max

8°C

min

11°C

max

7°C

min

emis înCurs valutar BNR 17/04

EUR
4.9754
-0.02%
GBP
5.8294
+0.02%
USD
4.6739
-0.17%
IFR
4.9702
0.00%
Converteşte din
în
Suma
=
0,00

Partener

BCR
Biroul Unic