Login Creaţi un cont Recuperaţi parola
Expolitoral turism

Constanța Maritime Business Dinner, First Edition: CCINA și Portul Constanța, dialog deschis

invitatie-50-final3.jpg

27.06.2022

Prima ediție "Constanța Maritime Business Dinner", inițiată și organizată de Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța (CCINA), s-a desfășurat vineri, 24 iunie 2022, reunind cei mai mari operatori portuari, jucători de top din economia românească ce, împreună, reprezintă dinamica Portului Constanța.

În premieră, într-un cadru elitist, CCINA Constanța i-a adunat sub auspiciile acelorași viziuni, interese și politici economice de țară, pe toți cei care sunt interconectați în evoluția economică portuară la nivel agregat, precum: companii și operatori portuari, furnizori de servicii portuare și de agenturare, operatori responsabili de inspecția navelor, transportatori, companii de remorcaj și lista nu se termină aici.

Eveniment realizat cu implicarea directă a factorilor de decizie din administrația portuară, CCINA Constanța i-a avut alaturi, în calitate de parteneri, pe CN Administrația Porturilor Maritime Constanța și Comvex SA.

Totodată, manifestarea a beneficiat de sprijinul venit din partea sponsorilor: Navlomar Maritime SRL, Histria Shipmanagement SRL, Phoenix Shipping and Trading Agency, Constanța Port Business Association, Oil Terminal SA, Cotecna România SRL, Socep SA, Grupul de firme Comprest Util/Somaco Construct și Asfalt Dobrogea, Axxis Nova Resort &Spa; la care s-au adăugat sponsorii în natură - Crama Jidvei, Miss Baker, Angelo și Aqua Carpatica.

Sub cele mai bune auspicii, caracterul festiv al întalnirii a îmbrăcat un numitor comun pentru toți cei prezenți, prin stabilirea cadrului ideal pentru crearea unui dialog real și constructiv, care să producă efecte și să conecteze idei.

Nu în mod întâmplător, evenimentul a fost fixat în apropierea Zilei internaţionale a Navigatorului – 25 iunie și a Zilei Drapelului Național al României – 26 iunie.

Dialogurile s-au purtat într-un cadru relaxat, discursurile având relevanța momentului istoric, în context economic și în context politic european, fiind ținute de voci autorizate precum cea a Președintelui CCIR și CCINA, Mihai Daraban și Ruxandra Serescu, Directorul General CCINA, precum și a Președintelui Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu și a consilierului Prim-Ministrului României, Claudiu Mihnea Drumea, venit cu un mesaj ferm de susținere din partea Cancelariei Premierului.

Numitorul comun al luărilor de cuvânt a fost desprins din ideea asistării la creșterea impresionantă a dinamicii traficului maritim și fluvial, pe fondul conflictului armat, fiind un moment care solicită atenția și intervenția aplicată a autorităților în strategiile economice în Portul Constanța, cu impact direct in economia României.

galerie foto

DSC03453.JPG 1.jpg DSC03537.JPG 2.jpg DSC03318.JPG

Pagini recomandate

Enterprise Europe Network

Constanţa 18/04

8°C

acum
vânt 22 kmh din V
vizibilitate 10 km

9°C

max

9°C

min

11°C

max

8°C

min

emis înCurs valutar BNR 18/04

EUR
4.9763
+0.02%
GBP
5.8158
-0.23%
USD
4.6625
-0.24%
IFR
4.9702
0.00%
Converteşte din
în
Suma
=
0,00

Partener

BCR
Biroul Unic