Login Creaţi un cont Recuperaţi parola
Expolitoral turism

BIFE-SIM 2016 și-a deschis porțile la Romexpo

comunicat-2.jpg

16.09.2016

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), dl. Mihai Daraban, a participat la deschiderea oficială a celei de-a XXV-a ediţii a târgului internațional de mobilă, echipamente și accesorii BIFE-SIM 2016, organizat la ROMEXPO S.A.

În deschiderea evenimentului, dl. Mihai Daraban a vorbit despre eforturile depuse de Camera de Comerț și Industrie a României și de Romexpo S.A. “pentru creșterea vizibilității, tocmai pentru a veni in sprijinul mediului de afaceri, (…), pentru creșterea atractivității (…). Trebuie să recuperăm acele piețe pe care le-am avut cândva. Mă adresez unui domeniu care probabil a fost cel mai afectat de pierderea acelor piețe tradiționale. Când mă uit la exportul României, către ce țări este orientat, observ că doar 15% din exporturi sunt către restul planetei, adică ceea ce înseamnă țările non-UE și statele din Europa. Este un fapt care trebuie să ne pună pe gânduri. (…) Apăsând pedala diplomației economice, (…) sperăm că vom mișca lucrurile într-o direcție bună”, a declarat Președintele CCIR.

Dl. Viorel Lascu, Secretar de Stat, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, a transmis mesajul ministrului, dna. Cristiana Pașca–Palmer, care a subliniat interesul intituției pentru acest tip de manifestări și intenția de a semna un parteneriat cu CCIR pentru evenimentele viitoare.

La rândul său, dl. Călin Istrățoiu, Director, Direcția Politici Industriale și Mediu din cadrul Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA), a transmis participanților la BIFE-SIM urările de succes ale vicepremierului Costin Borc, subliniind importanța industriei mobilei în cadrul economiei românești: cu peste 4000 de producători și peste 67.000 de salariați, acest segment a realizat anul trecut o balanță pozitivă a exporturilor, de peste 1,5 miliarde euro.

Industria mobilei este una dintre industriile cu tradiție ale României, un domeniu în care s-a realizat un parteneriat public-privat exemplar, în cadrul strategiei de export a României, dar și o industrie care evoluează rapid. Conform declarațiilor reprezentantului MECRMA, industria mobilei din România a reușit să aplice politica de clustere, astfel că în prezent, funcționează cu succes patru asemenea clustere.
Târgul internațional de mobilă, echipamente și accesorii BIFE-SIM se numără printre primele târguri specializate incluse în programul Romexpo și este în prezent cel mai mare târg de profil din țară, fiind inclus în rândul celor mai importante târguri din domeniu, la nivel regional și internațional. BIFE-SIM este certificat la nivel internațional de către Asociația Globală a Industriei de Târguri – UFI şi este cel mai mare târg de profil.

La BIFE-SIM 2016 participă firme din 12 țări: Grecia, Germania, Rusia, Serbia, Ucraina, România, Polonia, Bulgaria, Italia, Moldova, Macedonia, Ungaria și Turcia.

BIFE–SIM este organizat de Romexpo, în parteneriat strategic cu Asociația Producătorilor de Mobilă din Romania (APMR) și CCIR.

Contact

Biroul Comunicare Publică, tel. 0374474373; 0213190085; 0374474375; fax: 0213190156; e-mail: bcp@ccir.ro

Pagini recomandate

Enterprise Europe Network

Constanţa 29/04

11°C

acum
vânt 11 kmh din NE
vizibilitate 10 km

14°C

max

11°C

min

15°C

max

13°C

min

emis înCurs valutar BNR 26/04

EUR
4.9765
0.00%
GBP
5.8018
-0.08%
USD
4.6373
-0.03%
IFR
4.9702
0.00%
Converteşte din
în
Suma
=
0,00

Partener

BCR
Biroul Unic