Login Creaţi un cont Recuperaţi parola
Expolitoral turism

Afacerile dintre România și SUA, un pas înainte

9-comunicat.jpg

31.03.2017

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) și Consiliul de Afaceri Americano-Român (AMRO) au organizat astăzi, 30 martie, la Hotel Intercontinental, o sesiune de networking pentru a facilita întâlniri B2B oamenilor de afaceri din cele două state.

Evenimentul a urmărit prezentarea unor oportunități comerciale și de investiții în România și modalitățile de acces al companiilor românești pe piața din SUA. Evenimentul a avut ca scop îmbunătățirea relațiilor economice între SUA și România, având în vedere faptul că România a avut anul trecut cea mai mare creștere a PIB din UE și că s-a resimțit un progres în dezvoltarea afacerilor și a competitivității.

Președintele CCIR, dl. Mihai Daraban, a reiterat intențiile CCIR de susținere a mediului de afaceri din România în accesarea piețelor din SUA și a prezentat situația schimburilor comerciale actuale dintre cele două state: „În prezent, pe teritoriul României activează 7303 de companii cu cifră de afaceri mai mare de 10.000 lei, cu un capital social total în valoare de  802,74 milioane Euro. În România, avem investiții americane directe în valoare de 1,62 mld. EURO, iar schimburile comerciale bilaterale ating cifra de aproximativ 1.7 mld. EURO.” Dl. Mihai Daraban a ținut să precizeze că cifrele sunt în EURO, în conformitate cu datele oferite Ministerul pentru Mediului de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Președintele AMRO, dl. Eric Stewart, a subliniat intențiile AMRO de susținere a interacțiunii dintre cele două medii de afaceri, ca unică organizație din Washington DC orientată strict către România: „O dată pe an organizăm o misiune economică în România. Astăzi ne-au însoțit 13 companii americane, 36 de oameni de afaceri au venit la București. (…) Acum două zile am avut întâlniri la nivel înalt cu reprezentanți ai Guvernului României, dar pentru noi este la fel de important să interacționăm cu oamenii de afaceri de aici. Am avut întâlniri cu cei de la Amcham și CCIR și am descoperit numeroase căi comune de colaborare”.

Dl. Lazăr Comănescu, consilierul președintelui CCIR pe afaceri externe, a apreciat eforturile AMRO de dezvoltare a relațiilor economice bilaterale prin aceste acțiuni organizate periodic în țara noastră, evenimente în care sunt implicați nu numai oamenii de afaceri, ci și reprezentanți ai Guvernului României: „Consider că repoziţionarea strategiei diplomației economice din României poate aduce o contribuție substanțială acestor eforturi, precum evenimentul de astăzi pentru care țin să vă felicit”.

Printre companiile prezente la eveniment s-au numărat Bell Helicopters, General Dynamics, Mega Company, Oshkosh Defense, Pfizer, Smithfield, Timken din partea SUA, iar dintre cele românești au fost prezente Nuclearelectrica, Interactive Systems & Business Consulting, Transelectrica, RIG Service, Aerostar, Rompharma, Cristim, Romexpo, Elbit Systems, Dentons și nu numai.
Informații de background

AMRO – Consiliul de Afaceri Americano-Române este o organizație non-profit din Washington DC, care promovează relațiile comerciale dintre Statele Unite și România. Misiunea Consiliului este de a spori comerțul dintre SUA și România, precum și investițiile, și de a  informa publicul cu privire la evenimentele organizate în sprijinul dezvoltării relațiilor bilaterale. AMRO, organizație care promovează relațiile comerciale și investiționale dintre SUA și România, are în board-ul său de conducere companii de renume global, precum Smithfield, Exxon Mobil, Coca-Cola Company, Amgen, Pfizer, Eli Lilly, Lockheed Martin, Boeing, ADM sau Philip Morris International.

CCIR a organizat, în perioada 27 septembrie – 2 octombrie 2015, o misiune economică în Statele Unite ale Americii (New York şi Washington DC), cu participarea a 20 de companii româneşti. Cu această ocazie a fost semnat un Acord de cooperare cu Greater New York Chamber of Commerce.

Biroul Comunicare Publică, tel: 0374474373, 0213190085, fax: 0213190156, e-mail: bcp@ccir.ro

Pagini recomandate

Enterprise Europe Network

Constanţa 26/04

12°C

acum
vânt 22 kmh din VNV
vizibilitate 10 km

16°C

max

12°C

min

15°C

max

11°C

min

emis înCurs valutar BNR 25/04

EUR
4.9763
0.00%
GBP
5.8067
+0.33%
USD
4.6386
-0.39%
IFR
4.9702
0.00%
Converteşte din
în
Suma
=
0,00

Partener

BCR
Biroul Unic