Login Creaţi un cont Recuperaţi parola
Expolitoral turism

9 mai 2022 - Ziua Europei este și Ziua porților deschise la Centrul Enterprise Europe Network - CCINA Constanța

steag ue.jpeg

08.05.2022

De la lansarea sa în 2008, reţeaua Enterprise Europe Network a jucat un rol important în facilitarea accesului IMM-urilor europene la piaţa unică sau pe pieţele ţărilor terţe și în furnizarea de servicii de sprijin pentru afaceri și inovare, orientate spre creștere, integrate, pentru a le ajuta să concureze pe piaţa internaţională.

Aproape 2,9 milioane de IMM-uri au beneficiat de servicii cheie oferire de reţeaua Enterprise Europe, care a ajutat la poziţionarea acestora pe piaţă, realizarea economiilor de costuri și crearea de locuri de muncă.

În perioada 1 ianuarie 2022 - 30 iunie 2025, Enterprise Europe Network este finanţată prin noului program Single Market Programme (SMP) și va fi coordonată de Agenţia Executivă pentru IMM-uri Europeană (EISMEA). Agentia este responsabilă de dezvoltarea Consiliului European pentru Inovare și gestionează alte programe ale UE în domeniile sprijinului pentru IMM-uri, ecosisteme de inovare, piaţă unică, politici de consum și investiţii interregionale în inovare.

Noile priorităţi ale reţelei sunt sustenabilitatea, digitalizarea și rezilienţa. Având în vedere evenimentele recente, abordarea întreruperilor lanţurilor de aprovizionare a devenit, de asemenea, o prioritate majoră. Dar, în ciuda acestor noi orientări, activitatea de bază a Reţelei Enterprise Europe rămâne să ofere IMM-urilor servicii de înaltă calitate în domeniul parteneriatelor de afaceri, inovaţiei, internaţionalizării și accesului la finanţare.

Reţeaua Enterprise Europe Network este prezentă în Macroregiunea 2 (Regiunile Nord-Est și Sud-Est), prin intermediul Consorţiului ERBSN (Eastern Romanian Business Support Network).

Centrul Enterprise Europe Network Constanţa, găzduit de Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa este coordonatorul acestui consorţiu și va continua sa fie aproape de mediul de afaceri din macroregiunea noastră, oferind servicii de asistenţă pentru internaţionalizare, colaborând cu parteneri locali sau internaţionali, promovând informaţii de afaceri sau de inovare, organizând si co-organizând evenimente, întâlniri de afaceri și inovare.

Vă invităm să fiţi alături de noi în ziua de 9 Mai 2022, între orele 10-16, online, pentru Ziua porţilor deschise EEN 2022!

Asteptăm întrebările și mesajele voastre pe e-mail, la adresa: een@ccina.ro, precum și pe pagina de Facebook EEN Constanţa.

Pagini recomandate

Enterprise Europe Network

Constanţa 25/04

12°C

acum
vânt 11 kmh din VNV
vizibilitate 10 km

16°C

max

12°C

min

15°C

max

9°C

min

emis înCurs valutar BNR 24/04

EUR
4.9761
-0.00%
GBP
5.7878
+0.31%
USD
4.6567
-0.28%
IFR
4.9702
0.00%
Converteşte din
în
Suma
=
0,00

Partener

BCR
Biroul Unic