Login Creaţi un cont Recuperaţi parola
Expolitoral turism

21 Decembrie 2021 Ziua porților deschise, online, Centrul Enterprise Europe Network - CCINA Constanța

Banner EEN Cta Manager1.jpg

19.12.2021

De la lansarea sa în 2008, rețeaua Enterprise Europe Network a jucat un rol important în facilitarea accesului IMM-urilor europene la piața unică sau pe piețele țărilor terțe și în furnizarea de servicii de sprijin pentru afaceri și inovare, orientate spre creștere, integrate, pentru a le ajuta să concureze.

De-a lungul a 12 ani, aproape 2,9 milioane de IMM-uri au beneficiat de servicii cheie oferire de rețeaua Enterprise Europe, care a ajutat la poziționarea acestora pe piață, realizarea economiilor de costuri și crearea de locuri de muncă.

Enterprise Europe Network este acum cea mai mare rețea de sprijin din lume pentru IMM-urile cu ambiții internaționale, active în peste 60 de țări, care a fost finațată prin programul COSME. Având în vedere că granturile pentru rețeaua actuală expiră la sfârștul anului 2021, Comisia Europeană a primit propuneri de proiecte pentru următoarea rețea, pentru perioada 1 ianuarie 2022 - 30 iunie 2025.

Această rețea va fi finanțată în cadrul noului program Single Market Programme (SMP). Rețeaua se va baza pe punctele sale forte, expertiza și realizările existente și va juca un rol crucial în a ajuta toate tipurile de IMM-uri în tranziția către modele de afaceri mai sustenabile, va facilita digitalizarea IMM-urilor, ajutându-le să își adapteze procesele, să utilizeze tehnologiile digitale și să dezvolte noi produse și servicii folosind mijloace digitale.

Mai presus de toate, va sprijini IMM-urile să devină mai reziliente, să atingă noile obiective de mediu și sociale europene, să își revină pe deplin din criza COVID-19 și să devină mai puternice.

Rețeaua Enterprise Europe Network este prezentă în Macroregiunea 2 (Regiunile Nord-Est și Sud-Est), prin intermediul Consorțiului ERBSN (Eastern Romanian Business Support Network).

Centrul Enterprise Europe Network Constanţa, găzduit de Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa este coordonatorul acestui consorțiu și, dacă privim în urmă la toți acesti ani în care am încercat sa fim aproape de mediul de afaceri din macroregiunea noastră, oferind servicii de asistență pentru internaționalizare, aproape de colaboratori locali sau internaționali - primind și oferind informații de afaceri sau de inovare, organizând si co-organizând evenimente, întâlniri de afaceri - e timpul pentru un moment de bilanț.

Dar, de fapt, ne pregătim deja pentru un nou început. Consorțiul ERBSN a câstigat un nou proiect Enterprise Europe Network în Macroregiunea 2, pentru perioada 2022-2025, iar Centrul Enterprise Europe Network Constanţa este coordonator.

Vă invităm să fiți alături de noi în ziua de 21 decembrie 2021, între orele 10-16, online, pentru Ziua porților deschise EEN 2021!

Asteptăm întrebările și mesajele voastre pe e-mail, la adresa: een@ccina.ro, precum și pe pagina de Facebook EEN Constanța.

#EENCanHelp

 

Pagini recomandate

Enterprise Europe Network

Constanţa 19/04

8°C

acum
vânt 11 kmh din ESE
vizibilitate 10 km

9°C

max

9°C

min

11°C

max

9°C

min

emis înCurs valutar BNR 19/04

EUR
4.9764
0.00%
GBP
5.8125
-0.06%
USD
4.6687
+0.13%
IFR
4.9702
0.00%
Converteşte din
în
Suma
=
0,00

Partener

BCR
Biroul Unic