Login Creaţi un cont Recuperaţi parola
Expolitoral turism

Prevenția și cultura celei de-a doua șanse în business: restructurarea și reorganizarea afacerilor

Insolventa.jpg

21 martie 2025, Sediul Camerei de Comerţ, b-dul Alexandru Lăpuşneanu nr. 185A

Eveniment organizat de Maestro SPRL și Dăscălescu & Co SPRL, în parteneriat cu CCINA Constanța

Data:

  • 21 martie 2025

Ora:

  • 10:00 - 13:00

Locație:

  • CCINA Constanța

Participarea este GRATUITĂ, însă locurile sunt limitate

Rezervă-ți locul acum

Despre eveniment

Într-un mediu economic marcat de provocări și incertitudini, este esențial ca antreprenorii și managerii să cunoască și să aplice soluții eficiente pentru a preveni sau depăși dificultățile financiare. Acest eveniment oferă o perspectivă clară asupra procedurilor de restructurare și reorganizare a afacerilor, a implicațiilor insolvenței și a măsurilor de protecție pentru antreprenori.

În cadrul evenimentului, vei descoperi:

  • Cum să identifici și să gestionezi semnele timpurii ale dificultăților financiare
  • Ce proceduri sunt disponibile pentru restructurarea și reorganizarea afacerii
  • Când și cum să alegi între diferitele mecanisme legale de redresare
  • Care sunt implicațiile gestionării averii debitorilor aflați în insolvență
  • Cum să previi problemele de gestiune care pot duce la atragerea răspunderii patrimoniale

Evenimentul aduce împreună experți în domeniul restructurării și insolvenței, care vor explica, într-un mod clar și aplicat, soluțiile juridice și financiare esențiale pentru prevenirea și gestionarea situațiilor de criză.

Lectori:

  • Ec. dr. Cristina STROIE, Maestro SPRL

Cristina STROIE are o experiență de peste 20 de ani în zona managementului de criză, restructurare, reorganizare și insolvență, fiind asociat în cadrul firmei de insolvență Maestro SPRL. Este doctor în economie, practician în insolvență, președinte al Uniunii Naționale a Practicienilor în Insolvență din România (UNPIR) filiala Constanța, lector în cadrul Institutului Național de Pregătire a Practicienilor în Insolvență (INPPI), auditor financiar, consultant fiscal și expert contabil. Activitatea profesională este în mod constant susținută de activitatea științifică și publicistică, concretizată în studii și articole publicate în țară și în străinătate, în domeniul economiei și al managementului de criză. În egală măsură, activitatea de cercetare științifică s-a concretizat și în elaborarea unui număr important de lucrări prezentate în cadrul conferințelor naționale și internaționale de prestigiu, ulterior publicate în reviste de specialitate cotate în baze de date internaționale.

Elena DĂSCĂLESCU are o experiență de peste 20 de ani în zona managementului de criză, restructurare, reorganizare și insolvență. Este asociat fondator al firmei de insolvență DĂSCĂLESCU & CO, practician în insolvență, membru în Consiliul de conducere al Uniunii Naționale a Practicienilor în Insolvență din România (UNPIR) filiala Constanța, arbitru la Curtea de Arbitraj Comercial și Maritim din Constanța, avocat – Baroul Constanța, membru al Uniunii Naționale a Barourilor din România, master în „Dreptul afacerilor”. Activitatea profesională este susținută de activitatea de elaborare de studii și articole publicate în reviste de specialitate din domeniul dreptului, precum Revista de Drept Comercial și Revista Română de Drept Maritim.

Conferențiar universitar doctor Mădălina BOTINĂ este în prezent Prodecan al Facultății de Drept și Științe Administrative – Universitatea "Ovidius" din Constanța, cu o carieră didactică și profesională de peste 20 de ani. Ca practician, exercită în prezent profesia de avocat în cadrul Baroului de Avocați din Constanța și este arbitru la Curtea de Arbitraj Comercial și Maritim din Constanța, formator în cadrul Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților. Este doctor în drept, cu teza de doctorat intitulată „Averea debitorului în procedura insolvenței”, care a fost publicată în Tratatul teoretic și practic de drept comercial, volumele I și II, ale autorului Ion Turcu, publicate la Editura C.H. Beck, în anul 2008. Activitatea științifică și publicistică este concretizată în cărți, cursuri universitare, studii și articole publicate în țară și în străinătate, la edituri și publicații prestigioase din domeniul dreptului, precum Revista de Drept Comercial, Studia Universitatis Babeș-Bolyai. Iurisprudentia, Revista de insolvență Phoenix, Revista Română de Dreptul Proprietății Intelectuale.

Enterprise Europe Network

Constanţa 21/03

6°C

acum
vânt 14 kmh din SSE
vizibilitate 10 km

6°C

max

6°C

min

9°C

max

5°C

min

emis înCurs valutar BNR 21/03

EUR
4.9770
0.00%
GBP
5.9445
+0.06%
USD
4.5937
+0.14%
IFR
4.9763
0.00%
Converteşte din
în
Suma
=
0,00