Login Creaţi un cont Recuperaţi parola
Expolitoral turism

Piața muncii - Probleme și soluții - Cazuri de bună practică

10 mai 2019, Sediul Camerei de Comerţ, b-dul Alexandru Lăpuşneanu nr. 185A

Avem plăcerea de a vă invita vineri, 10 mai 2019, începând cu ora 10,00 (înregistrarea participanților începând cu ora 9,45), la Sala de Consiliu a Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța (Bd. Alexandru Lăpuşneanu 185A) la seminarul "Piața muncii. Probleme și soluții. Cazuri de bună practică".

Evenimentul este organizat de Fundația Health Action Overseas Romania în colaborare cu Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Constanța și se adresează companiilor din toate domeniile de activitate care se confruntă cu dificultăți în angajarea de personal calificat și implicat.

În contextul în care la nivelul județului Constanța sunt consemnate peste 10.000 de persoane cu dizabilități apte de muncă, din ce in ce mai multe companii inteligente văd in practicile incluzive de angajare o oportunitate de a-și satisface nevoile de business.

Pentru a veni în sprijinul companiilor constanțene interesate să-și acopere deficitul de forță de muncă inclusiv prin integrarea unor persoane cu dizabilități, am pregătit alături de specialiștii AJOFM, un eveniment interactiv, în cadrul căruia vom aborda următoarele subiecte:

  • facilitățile fiscale de care poate beneficia un agent economic care angajează persoane cu dizabilități;
  • modalitățile practice de accesare a subventiei de 2.250 lei acordate angajatorilor pentru fiecare persoană cu dizabilități încadrată în muncă;
  • apelarea la serviciile de angajare asistată – soluție optimă pentru recrutarea și retenția "angajatului potrivit la locul potrivit".

A doua parte a evenimentului este dedicată prezentării experienței unor oameni de afaceri care lucrează cu persoane cu dizabilități. De asemenea, oferim oaspeților noștri prilejul de a discuta punctual cu lectorii, dar și cu ceilalți participanți, în cadrul a două sesiuni de networking.

Nu se percepe taxă de participare.

Seminarul este urmat începând cu ora 12.00, de o conferinţă de presă, susţinută de dl. Nicolae Dobrescu, director executiv HAO România, managerul proiectului LEAD, alături de dna Adelina Vlad, purtător de cuvânt AJOFM.

Evenimentele au loc în cadrul proiectului „Labour market Employment for young Adults with a Disability – LEAD”, cofinanţat din EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment.

În cazul în care evenimentul prezintă interes pentru dumneavoastră, vă rugăm să transmiteți confirmarea participării la adresa de email: alinadobrescu@hao.org.ro sau telefonic, la numărul 0771442016 (dna Alina Dobrescu), până la data de 9 mai 2019.

Enterprise Europe Network

Constanţa 18/04

11°C

acum
vânt 25 kmh din NV
vizibilitate 10 km

12°C

max

8°C

min

11°C

max

7°C

min

emis înCurs valutar BNR 17/04

EUR
4.9754
-0.02%
GBP
5.8294
+0.02%
USD
4.6739
-0.17%
IFR
4.9702
0.00%
Converteşte din
în
Suma
=
0,00

Partener

BCR
Biroul Unic