Login Creaţi un cont Recuperaţi parola
Expolitoral turism

Aspecte actuale ale relațiilor de muncă în România și Uniunea Europeană

20 iunie 2019, Sediul Camerei de Comerţ, b-dul Alexandru Lăpuşneanu nr. 185A

Stimate doamne, stimați domni, Centrul Enterprise Europe Network din cadrul Camerei de Comerț, Industrie, Navigaţie şi Agricultură  Constanţa şi firma de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, vă invită în data de 20 iunie 2019, în Sala de conferinţe C.C.I.N.A, B-dul Alexandru Lăpuşneanu nr.185A, etaj II, intrarea Ag. BRD, la seminarul: "Aspecte actuale ale relațiilor de muncă în România și Uniunea Europeană".

Centrul Enterprise Europe Network  Constanţa  dorește să ofere mediului de afaceri local informațiii  utile pentru o integrare cât mai bună în  piaţa unică europeană, dar urmăreşte şi problemele reale cu care se confruntă firmele și prin acest eveniment ne propunem  prezentarea unor teme actuale ale relaţiilor de muncă – atât  la nivel de legislaţie europeană, din punct de vedere al stabilirii unor noi standarde  minime pentru condiţii de muncă  (propunerile Comisiei Europene din Directiva privind transparența și previzibilitatea condițiilor de muncă), cât și urmărirea unor aspecte ale relațiilor de muncă în România: lipsa forței de muncă necesară în unele domenii (turism, construcții civile și industriale, construcții și reparații nave, agricultură), contracte de muncă colective, contracte de muncă atipice, angajarea lucrătorilor din alte ţări sau transferul lucrătorilor români în străinătate.

Colaborarea cu firma de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen a adus întotdeauna o valoare deosebită evenimentelor noastre, realizându-se o abordare pragmatică a tematicilor – urmărindu-se atât aspectele teoretice, dar și cele practice, participanţii putând găsi răspunsuri la problemele cu care se confruntă în domeniul relaţiilor de muncă.

Important

Participanţii pot trimite până în data de 18 iunie 2019, 1-2 întrebări la adresa de e-mail: een@ccina.ro, urmând ca lectorii să le ofere răspunsurile concrete şi bine documentate, în cadrul Sesiunii de întrebări şi răspunsuri. În timpul evenimentului propriu-zis, în data de 20.06.2019, puteţi adresa şi alte întrebări.

Agenda evenimentului:

 • 10:00 – 10:30    Bun venit - Înregistrare participanți
 • 10:30 – 11:10    Principalele propuneri ale Comisiei Europene privind transparența și previzibilitatea condițiilor de muncă în Uniunea Europeană
 • Raportarea propunerii de Directivă la legislația actuală din România
 • 11:10 – 11:50    Aspecte teoretice și procedurale privind angajarea în muncă a cetățenilor statelor terțe
 • 11:50 – 12:10    Pauză de cafea
 • 12:10 – 12:50    Anumite contracte individuale de muncă implicând aranjamente specifice prin raportare la cadrul legal din România
 • 12:50 – 13:10    Aspecte practice de avut în vedere în legătură cu temele abordate
 • 13:10 – 13:30    Sesiune de întrebări și răspunsuri

Lectori:

 • Alexandru Lupu, Asociat Senior, practică de Imigrări

Are o experiență de peste 18 ani în consultanță juridică în domeniul imigrării. Asistă clienți în aspecte de natură consulară, privind vizele de scurtă ședere, cât și în cazul relocării personalului străin, în scopul obținerii avizelor de angajare sau de detașare, precum și reglementarea dreptului de ședere al membrilor de familie, dar și în chestiuni legate de stabilirea rezidenței pe termen lung și de solicitarea acordării sau redobândirii cetățeniei române.

 • Ionuț Stancu, Asociat Senior, practică de Dreptul Muncii

Are o experiență de peste șase ani în consultanță juridică în domeniul dreptului muncii. Asistă clienți în aspecte precum organizarea timpului de muncă, restructurarea forței de muncă (inclusiv implementarea de concedieri individuale si colective), proceduri privind transferul salariaților, due diligence privind relațiile de muncă, negocierea și încheierea contractelor colective de muncă, redactarea si revizuirea politicilor interne, cercetări disciplinare și litigii de dreptul muncii.

Evenimentul se adresează reprezentanţilor mediului de afaceri – companii în calitate de angajatori, firme de recrutare forţă de muncă, asociaţii profesionale, dar şi juriştilor, avocaților, reprezentanţilor angajaţilor.

Participarea este gratuită.

Pentru buna desfăşurare a evenimentului, vă rugăm să confirmaţi participarea prin  transmiterea formularului  anexat, până în data de 18 iunie 2019, la e-mail: een@ccina.ro.

Informaţii suplimentare:

 • Centrul Enterprise Europe Network Constanţa,telefon: 0241 550960, 0724 862569, e-mail: een@ccina.ro, persoana de contact Corina Ürmösi.

Documente

Confirmare de participare 339.50 KB 12.06.2019
Enterprise Europe Network

Constanţa 22/07

21°C

acum
vânt 14 kmh din V
vizibilitate 10 km

29°C

max

22°C

min

28°C

max

23°C

min

emis înCurs valutar BNR 19/07

EUR
4.9709
+0.03%
GBP
5.8970
-0.15%
USD
4.5670
+0.44%
IFR
4.9779
0.00%
Converteşte din
în
Suma
=
0,00

Partener

BCR
Biroul Unic