Login Creaţi un cont Recuperaţi parola
Expolitoral turism

Curs Broker de afaceri

18 - 27 martie 2020, Sediul Camerei de Comerţ, b-dul Alexandru Lăpuşneanu nr. 185A

n contextul riscului de răspândire a infecției cu noul Coronavirus (COVID-19) și după consultările cu partenerul TradeX Transfer Afaceri, Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța amână cursul de Broker de Afaceri până la o dată ulterioară, ce va fi anunțată pe toate canalele de informare.

 

CCINA Constanţa, în colaborare cu TradeX-Transfer afaceri, au plăcerea de a vă invita la cursul Broker de afaceri.

TradeX – Transfer Afaceri este singura organizație din estul Europei care oferă cursurile International Business Brokers Association – University, IBBA-U, cursul „Broker de Afaceri” fiind un curs de specializare în vânzare, cumpărare și transfer de afaceri.

Temele care vor fi aborate în cadrul cursului sunt următoarele:

 • IBBA #100 - Standarde pentru Brokerii de Afaceri
 • IBBA #101 - Introducere în brokerajul de afaceri
 • IBBA #107 - Analiza financiară a unei afaceri de vânzare
 • IBBA #108 - Depășirea obiecțiilor din contractele de listare și vânzare
 • IBBA #119 - Supraviețuirea și dezvoltarea în primul an ca Broker de Afaceri
 • IBBA #145 - Pregătirea unei afaceri pentru vânzare
 • IBBA #150 - Crearea listărilor de afaceri la vânzare
 • IBBA #220 - Introducere în stabilirea prețurilor afacerilor mici si mijloci
 • Prezentarea platformei de Brokeraj in Afaceri: IDX-BB

Lector  curs: 

Dan Crivăț

 • Broker de afaceri al TradeX,
 • Membru al Transeo (Asociația Europeană pentru transferul IMM-urilor)
 • are o experiență de peste 25 ani în afaceri, a luat contact direct cu vânzarea / cumpărararea de afaceri în Statele Unite în cei 20 ani locuiți acolo.

Cursul are o durată de 44 ore, pe parcursul a 6 zile, structurat în doua perioade:

 • 18, 19, 20 martie (8+8+6 ore)
 • 25, 26, 27 martie (8+8+6 ore)

Cumpărarea unei companii existente este o metodă alternativă de a începe o afacere și este de multe ori mai avantajos decât să începi de la zero. În fiecare an, în jur de 450 000 de companii și peste 2 milioane de angajați sunt transferați către noi proprietari. Totuși, până la o treime din aceste transferuri pot să eșueze. Comisia Europeană oferă o atenție sporită acestui subiect, considerând la fel de importantă susținerea transferurilor de afaceri cât și cea a start-up-urilor, pentru că atât companiile deja existente cât și cele noi sunt la fel de importante în economia Uniunii Europene.

Un broker de afaceri este responsabil pentru facilitarea vânzării de întreprinderi mici și mijlocii. Aceștia acționează într-o manieră similară cu un agent imobiliar, asistând cumpărătorul sau vânzătorul unei afaceri înainte, în timpul și imediat după vânzare, primind ca onorariu pentru serviciile sale, un procent din prețul de vânzare al afacerii.

Condițiile de acces la curs

 • diplomă de Bacalaureat, iar finalizarea acestuia se face printr-un examen de absolvire.

Certificarea obținută

 • Diplomă de absolvire eliberată de International Business Broker Association.

Prețul cursului este promoțional pentru România: 1800 lei + TVA

(pentru firmele nemembre CCINA Constanta) si 1700 lei +TVA (pentru firmele membre CCINA Constanta). Valoarea acestor cursuri pe www.ibbauniversity.org – 4640 lei

Facilități pentru participanți:

 • primii doi înscriși vor primi câte un pachet în valoare de 4.300 lei pentru a publica 11 afaceri pe 5 website-uri cu vizibilitate națională și internațională
 • restul cursanților vor primi câte un pachet în valoare de 3.220 lei pentru a publica 9 Afaceri pe 3 website-uri cu vizibilitate națională și europeană.

TradeX este o Agenție Escrow pentru tranzacțiile de vânzare-cumpărare de afaceri mici și mijlocii. Servește ca un deținător neutru de fonduri și documente, reprezintă link-ul de comunicații între parțile implicate în tranzacție, și facilitează închiderea tranzacției prin transferul afacerii de la vânzător la cumpărător.

International Business Brokers Association – IBBA este cea mai mare asociație internațională fără scop lucrativ, care operează exclusiv pentru persoanele și firmele angajate în brokeraj de afaceri, fuziuni și achiziții. Format în 1984, IBBA are membri în întreaga lume și se concentrează pe furnizarea de cursuri educaționale pentru profesia de broker de afaceri. IBBA University – IBBA-U oferă o varietate de cursuri care acoperă subiecte pentru brokerul începător, precum și subiecte care se ocupă de tranzacțiile mai sofisticate ale intermediarului Mergers&Acquisitions. Aceste cursuri au fost create de experți în materie și profesioniști de top din industrie. Subiectele variază de la baza de brokeraj și contabilitate, la negocieri avansate și revizuiri contractuale.

Pentru înscrieri vă adresăm rugămintea de a ne transmite formularul de participare la email: diana.belteu@ccina.ro, până la data de 2 martie 2020. Pentru detalii suplimentare ne puteţi contacta la tel: 0241-550960, email: diana.belteu@ccina.ro, persoană de contact Diana Cojocaru Belteu.

Înregistrare şi contact

Persoană de contact: Diana Cojocaru Belteu.
tel: +40 241 550.960
email: diana.belteu@ccina.ro

Documente

Invitaţie 198.27 KB 20.01.2020
Enterprise Europe Network

Constanţa 28/05

13°C

acum
vânt 11 kmh din NNV
vizibilitate 10 km

18°C

max

14°C

min

19°C

max

13°C

min

emis înCurs valutar BNR 27/05

EUR
4.9767
+0.05%
GBP
5.8429
+0.10%
USD
4.5830
-0.24%
IFR
4.9759
0.00%
Converteşte din
în
Suma
=
0,00

Partener

BCR
Biroul Unic