Login Creaţi un cont Recuperaţi parola
Expolitoral turism

Strategia guvernamentală pentru dezvoltarea sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii şi îmbunătăţirea mediului de afaceri din România - Orizont 2020

08.10.2014, DIMMMAT

În 7 octombrie 2014, în cadrul ședintei de Guvern, a fost adoptat PROIECTUL DE HOTĂRÂRE pentru aprobarea Strategiei guvernamentale pentru dezvoltarea sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii şi îmbunătăţirea mediului de afaceri din România-Orizont 2020. Strategia stabileşte politica Guvernului României pentru următorii şapte ani cu privire la sprijinirea creşterii extensive şi intensive a sectorului IMM, cu accent pe sporirea numărului de IMM-uri active la nivel local şi pe pieţe externe de interes dar și creşterea densităţii IMM-urilor, în special în zonele unde aceasta se situează sub media europeană, în vederea diminuării disparităţilor regionale actuale.

"Obiectivul general al Strategiei îl reprezintă crearea unui mediu favorabil afacerilor, iniţiativei private şi spiritului antreprenorial, stimularea înfiinţării şi dezvoltării IMM-urilor şi sprijinirea creşterii competitivităţii mediului de afaceri autohton dar și dezvoltarea întreprinderilor existente şi crearea de noi locuri de muncă până la sfârşitul anului 2020. Prin pachetul de măsuri guvernamentale pe cele 5 direcții de acțiune ne propunem ca în 2020 să atingem ținta stategică de 36 de întreprinderi la mia de locuitori." a declarat Florin Nicolae JIANU, ministrul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri și Turism.

Un alt proiect important aprobat a fost și PROIECTUL DE LEGE privind stimularea investitorilor individuali (business angels), un instrument modern de finanţare al afacerilor, după modelul existent în alte ţării ale UE ca Finlanda, Marea Britanie, Italia, așezând astfel România pe harta antreprenorială a Europei.

"Prin proiectul Business Angels am reuşit să oferim investitorilor individuali șansa de a finanţa start-up-uri, printr-un cadru legislativ ce oferă şi facilităţi fiscale, și să încurajăm oamenii de afaceri cu potenţial financiar ridicat să facă acest lucru. Prin astfel de iniţiative încercăm să aducem instrumente care să modernizeze mediul de afaceri, să aducă alternative pentru ceea ce înseamnă finanţarea şi atragerea de investiţii." a declarat Florin Nicolae Jianu, ministrul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism.

Pagini recomandate

Enterprise Europe Network

Constanţa 27/04

8°C

acum
vânt 4 kmh din E
vizibilitate 10 km

14°C

max

9°C

min

17°C

max

12°C

min

emis înCurs valutar BNR 26/04

EUR
4.9765
0.00%
GBP
5.8018
-0.08%
USD
4.6373
-0.03%
IFR
4.9702
0.00%
Converteşte din
în
Suma
=
0,00

Partener

BCR
Biroul Unic