Login Creaţi un cont Recuperaţi parola
Expolitoral turism

Programul Parlamentului European în a doua jumătate a anului 2017

08.09.2017

Parlamentul se pregătește pentru dezbateri politice importante și voturi asupra unor reguli noi privind schimbarea climatică, migraţia și piaţa digitală - printre altele.

Starea uniunii Europene

Discursul președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker privind starea Uniunii Europene, din 13 septembrie, va lansa sezonul politic.

Migraţia și controlul frontierelor

Comisia pentru libertăţi civile își va stabili poziţia cu privire la revizuirea sistemului de azil Dublin, care stabilește ce ţară ar trebui să proceseze cererile solicitanţilor de azil. Criza migraţiei din ultimii ani a scos în evidenţă deficienţe grave ale sistemului, în timp ce ţările din linia întâi s-au străduit să facă faţă influxului, însă soluţiile propuse întâmpină numeroase controverse.

De asemenea, deputaţii europeni vor vota cu privire la un acord încheiat cu Consiliul privind transformarea Biroului UE de sprijin pentru azil într-o agenţie UE pentru azil și vor căuta să finalizeze acordul parţial cu Consiliul privind controalele pentru călătorii care nu sunt din UE și care trec frontierele externe ale Uniunii.

Schimbările climatice și mediul

Deputaţii europeni lucrează la norme de limitare a emisiilor de gaze cu efect de seră rezultate din utilizarea terenurilor și schimbarea utilizării terenurilor (de exemplu, atunci când pădurile sunt transformate în teren arabil). Aceștia vor încerca, de asemenea, să ajungă la un acord cu statele membre din cadrul Consiliului privind planurile de reformare a sistemului UE de comercializare a cotelor de emisii (ETS), un pas esenţial în îndeplinirea angajamentelor asumate de UE în temeiul Acordului de la Paris.

Parlamentul va vota, de asemenea, un acord provizoriu cu Consiliul despre normele privind etichetarea produselor ecologice, care ar trebui să încurajeze încrederea consumatorilor în agricultura ecologică.

Economia

Plenul Parlamentului European va vota în toamnă extinderea Fondului european pentru investiţii strategice, care va avea ca obiectiv mobilizarea de investiţii private și publice în valoare de 500 de miliarde de euro până în 2020.

Drepturile sociale

Deputaţii europeni vor lucra la un număr de propuneri ale Comisiei în domeniul social, inclusiv una privind necesitatea asigurării unui echilibru între viaţa profesională și viaţa privată a părinţilor care lucrează.

De asemenea, se vor pregăti pentru a purta discuţii cu Consiliul cu privire la revizuirea detașării lucrătorilor. Sistemul actual care permite angajaţilor unei companii dintr-o ţară să fie trimiși să lucreze într-o altă ţară UE este criticat pentru denaturarea condiţiilor de concurenţă echitabilă pe piaţa muncii.

Piaţa unică digitală

Stimularea comerţului electronic și a serviciilor online în Europa reprezintă o problemă principală pentru Parlament. Aceasta include adaptarea cadrului juridic privind drepturile de autor în era digitală. Plenul Parlamentului European urmează să voteze în octombrie cu privire la regulile privind confidenţialitatea electronică, ce urmăresc să faciliteze, printre altele, acceptarea sau refuzarea cookie-urilor.

Impozitele

Comisia de anchetă a Parlamentului European înfiinţată în urma scandalului Panama Papers va prezenta până la sfârșitul lui 2017 constatările cu privire la modul în care Comisia Europeană și statele membre pun în aplicare normele UE împotriva spălării banilor și fraudei fiscale.

Deputaţii europeni vor încerca să finalizeze adoptarea unor modificări la legislaţia privind spălarea banilor, care ar trebui să îmbunătăţească transparenţa proprietarilor finali ai societăţilor și să prevină finanţarea terorismului.

Drepturile omului

În afară de dezbaterile plenare regulate cu privire la situaţia drepturilor omului în ţările din întreaga lume, Parlamentul va selecta, de asemenea, câștigătorul Premiului Saharov pentru libertatea de gândire, care recompensează activiștii pentru drepturile omului. Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc în decembrie la Strasbourg.

Enterprise Europe Network

Constanţa 25/04

18°C

acum
vânt 7 kmh din ESE
vizibilitate 10 km

17°C

max

12°C

min

15°C

max

10°C

min

emis înCurs valutar BNR 25/04

EUR
4.9763
0.00%
GBP
5.8067
+0.33%
USD
4.6386
-0.39%
IFR
4.9702
0.00%
Converteşte din
în
Suma
=
0,00

Partener

BCR
Biroul Unic