Login Creaţi un cont Recuperaţi parola
Expolitoral turism

ELIIT-proiect european de inovare și tehnologii pentru industriile ușoare

eliit-hp-banner.jpg

18.12.2019

Inițativa ELIIT – inovație și tehnologii în industriile ușoare europene – este un proiect finanțat prin programul COSME al Uniunii Europene pentru competitivitatea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (IMM-uri).

ELIIT are drept scop sprijinirea cooperării europene pentru promovarea utilizării de soluții tehnologice disruptive pentru a îmbunătăți productivitatea, integrarea în lanțul valoric, eficiența resurselor și pentru a crea noi produse și servicii cu valoare adăugată în industria textilă, de îmbrăcăminte, articole din piele și încălțăminte.

ELIIT va sprijini IMM-urile din acest sector în implementarea rezultatelor cercetărilor dintr-o multitudine de sectoare tehnologice, întreprise de furnizori și/sau proprietari de tehnologii noi și inovative prin intermediul lansărilor de diverse apeluri pentru propuneri. IMM-urile pot beneficia astfel de încorporarea tehnologiilor digitate, de inteligență artificială, ”Internet of Things” etc. în afacerile lor.

Colaborarea între părțile implicate în cadrul economei UE reprezintă un element unic în proiectul ELIIT, deoarece facilitează sprijinul practic pentru generarea de colaborări care să permită inovarea și colaborarea încrucișată care nu ar fi fost posibilă altfel, ceea ce va permite IMM-urilor din sector să depășească obstacole în ceea ce privește integrarea, implementarea și utilizarea tehnologiilor avansate, precum și intrarea pe piețe de nișă cu noi produse și servicii.

ELIIT își propune să îmbunătățească cunoștințele și aptitudinile în industria textilă, legate de tehnologii, procese de producție, materiale, strategii de business, accesul la finanțare, marketing și îmbunătățirea aptitudinilor inter-sectoriale.

Prin diverse apeluri pentru propuneri, ELIIT va alege 25 de parteneriate dintre IMM-uri și furnizorii și/sau proprietarii de tehnologii noi și inovative, care vor beneficia de:

  • Suport financiar de 70 000 EUR, pentru a dezvolta produse sau prototipuri cu o mare valoare adăugată și profitabilitate;

  • Un program de coaching și consiliere personalizat în ceea ce privește aptitudinile tehnice și/sau sociale cu scopul de a crește relevanța proiectelor și capacitățile acestora;

  • Facilitarea poziționării pe piață și a legăturilor profesionale între parteneri și alte părți implicate prin organizarea de activități de networking și participarea la workshop-uri, conferințe și expoziții relevante;

  • Suport personalizat pentru IMM-uri în ceea ce privește protecția drepturilor de proprietate intelectuală.

Apelul public pentru propuneri este deschis până  pe 17.03.2020.

 

documente

ELIIT launch abstract.pdf 151.83 KB 18.12.2019
ELIIT_Leaflet_Dec2019_Final.pdf 876.01 KB 18.12.2019
Enterprise Europe Network

Constanţa 23/04

11°C

acum
vânt 25 kmh din E
vizibilitate 10 km

13°C

max

11°C

min

18°C

max

13°C

min

emis înCurs valutar BNR 23/04

EUR
4.9762
+0.01%
GBP
5.7698
+0.04%
USD
4.6699
-0.03%
IFR
4.9702
0.00%
Converteşte din
în
Suma
=
0,00

Partener

BCR
Biroul Unic