Login Creaţi un cont Recuperaţi parola
Expolitoral turism

Austria a preluat preşedinţia Uniunii Europene până la sfârşitul anului 2018

presedintie_ce_austria_2018.jpg

02.07.2018

 Începând cu 1 iulie,Austria a preluat preşedinţia Uniunii Europene până la sfârşitul anului 2018.

 

Sub motto-ul „O Europă care protejează”, Austria se va concentra asupra a trei domenii prioritare: securitatea și lupta împotriva migrației ilegale, păstrarea competitivității prin digitalizare și stabilitatea în vecinătate.

 

Prioritatea majoră a preşedinţiei semestriale austriece a Uniunii Europene, anunţată de cancelarul Sebastian Kurz este aceea de a proteja blocul comunitar de migraţia ilegală.

 

La ceremonia de preluare a mandatului, cancelarul austriac a spus că va continua şi linia de până acum a preşedinţiei bulgare în ce priveşte securitatea, competitivitatea prin digitalizare şi perspectiva aderării pentru ţările din zona Balcanilor.

 

Guvernul cancelarului Kurz, susţine o linie dură, pledând pentru o politică privind migraţia europeană mai restrictivă, inclusiv prin consolidarea protecţiei frontierelor externe ale Blocului comunitar.

 

În afară de acest subiect fierbinte, pe care Viena l-a pus deja în capul listei sale, guvernul tânărului cancelar Sebastian Kurz îşi propune să facă progrese în negocierile privind viitorul buget al Uniunii Europene, o problemă spinoasă pe care a moştenit-o de la predecesoarele sale.

 

Accelerarea procesului de aderare a ţărilor din Balcanii Occidentali reprezintă un alt obiectiv al programului propus de guvernul austriac.

 

România va prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene în prima jumătate a anului 2019.

 

Enterprise Europe Network

Constanţa 22/02

-1°C

acum
vânt 11 kmh din VNV
vizibilitate 10 km

5°C

max

-3°C

min

-2°C

max

-4°C

min

emis înCurs valutar BNR 21/02

EUR
4.7559
-0.04%
GBP
5.4795
+0.25%
USD
4.1941
+0.01%
IFR
4.7551
0.00%
Converteşte din
în
Suma
=
0,00
Biroul Unic