Login Creaţi un cont Recuperaţi parola
Expolitoral turism

R.A.D.E.T. Constanța implementează proiectul European "soWHat"

15.05.2020

R.A.D.E.T. Constanța, alături de 20 de parteneri din 9 țări Europene, implementează proiectul European „soWHat” - „Supporting new Opportunities for Waste Heat And cold valorisation Towards EU decarbonization” – „Sprijinirea de noi oportunități de valorificare ale fluxurilor de căldură reziduală sau de răcire din instalații industriale în scopul sprijiniri inițiativelor de decarbonizare a fluxurilor de energie utilizate în cadrul UE”.

Proiectul are ca scop dezvoltarea și validarea unei platforme software integrate, care să sprijine operatorii din industrie și serviciile publice energetice în selectarea, simularea și compararea tehnologiilor alternative de valorificare a pierderilor de căldură și de răcire, care pot contribui la asigurarea cu costuri reduse a cererilor prognozate de energie pentru încălzire și răcire la nivelul fiecărei comunități și de a facilita integrarea surselor regenerabile de energie.

Acest proiect este finanțat prin Programul de Cercetare și Inovare „Orizont 2020” al Uniunii Europene, în baza contractului de finanțare Nr. 847097.

Detalii despre proiect se pot obține prin accesarea paginii web, la adresa:

În procesul de implementare al proiectului soWHat, R.A.D.E.T. Constanța răspunde de validarea platformei software prin analiza unor cazuri, soluții sau proiecte concrete derulate sau care ar putea fi derulate de diferiți agenți economici din Municipiul Constanța.
R.A.D.E.T. Constanța este interesată să identifice societăți comerciale dornice să valorifice fluxurile reziduale de energie termică rezultate din procese industriale sau de altă natură prin racordarea la rețeaua SACET sau la consumatori aflați în vecinătatea lor.
Prin implicarea în acest proiect, societățile comerciale interesate vor putea beneficia de consultanță în analiza și derularea proiectelor de creștere a eficienței energetice precum și de posibiltatea de a folosi gratuit aplicația software care se află în dezoltare.

Platforma software „soWHat” care se va realiza prin implementarea proiectului va conduce la:

  • asigurarea unei erori predictive cu valori maxime cuprinse între 5% și 10% în ceea ce privește estimarea energiei recuperate și rezultatele analizelor cost-beneficiu pentru proiectele de acest tip.  
  • reducerea costurilor și timpului aferent Auditului Energetic și prin urmare, al proiectelor de recuperare a energiei reziduale cu până la 0.4 €/m2 și până la 3-5 zile/audit (prin reducerea numărului de vizite).
  • creșterea progresivă a numărului de noi proiecte în recuperarea industrială a energiei reziduale, estimându-se că va fi posibilă implementarea a 27,705 proiecte până în 2030.

Firmele membre ale CCINA Constanța interesate de acestă colaborare cu R.A.D.E.T. Constanța, în cadrul proiectului soWHat, sunt rugate să transmită un email de confirmare la adresa office@radet-constanta.ro. Detalii suplimentare se pot obține la telefon: 0241-616937.

Pagini recomandate

Enterprise Europe Network

Constanţa 24/04

14°C

acum
vânt 11 kmh din VNV
vizibilitate 10 km

14°C

max

14°C

min

16°C

max

11°C

min

emis înCurs valutar BNR 24/04

EUR
4.9761
-0.00%
GBP
5.7878
+0.31%
USD
4.6567
-0.28%
IFR
4.9702
0.00%
Converteşte din
în
Suma
=
0,00

Partener

BCR
Biroul Unic