Login Creaţi un cont Recuperaţi parola
Expolitoral turism

Înființare Birou Unic în Constanța

birou-unic-inaugurare-birou-unic-danut-juganaru-watermark1.JPG

31.03.2017

Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța a avut inițiativa, încă de anul trecut, de a înființa un Birou Unic, care să asigure un cadru unitar de cooperare interinstituțională și să ofere agenților economici, consultanță privind obținerea avizelor și autorizațiilor necesare funcționării, în deplină legalitate.

Necesitatea înființării acestui Birou Unic a reieșit din consultările cu agenții economici, precum și din faptul că s-a înregistrat o scădere îngrijorătoare, cu 11,07%, a numărului de societăți înmatriculate în judeţul Constanţa, în anul 2016, comparativ cu anul precedent. Acest fenomen se menține și chiar se agravează, în primele luni ale anului 2017, spre exemplu, în luna  ianuarie a.c. fiind  înmaticulate doar 165 de societăți, înregistrându-se astfel o scădere cu 40,43% față de luna ianuarie a anului precedent, lucru ce este alarmant. Dorința noastră comună este de a susține mediul de afaceri și de a încuraja întreprinzătorii să-și deschidă propria afacere.

Demersurile întreprinse de instituția noastră au fost susținute, atât de către Primăria Constanța, cât și de către Instituția Prefectului, astfel că această inițiativă a fost, în sfârșit, încununată de succes, protocolul de colaborare fiind semnat în data de 24.03.2017.

Avem placerea de a vă invita să participați  în data de 30 martie 2017, începand cu ora 14:00,  la sediul CCINA, din Constanta, str. Ioan Nenițescu nr. 2 (lângă OPC Constanța), pentru a participa la inaugurarea Biroului Unic.

Reamintim faptul că Biroul Unic a funcționat legal în perioada iunie 2001 – noiembrie 2004, perioada în care, în cadrul Biroului Unic erau delegați reprezentanți ai autorităților, iar agenții economici puteau obține toate autorizațiile necesare. Începând cu noiembrie 2014, la Registrul Comerțului se depun de către agenții economici, doar declarațiile tip prevăzute de art. 15 din Legea nr. 359/2004, prin care aceștia declară că îndeplinesc condițiile de funcționare în domeniul PSI, sanitar, sanitar-veterinar, protecția muncii, etc., urmând ca aceștia să obțină ulterior autorizațiile de la autoritățile competente.

Astfel, ne-am dorit să reunim reprezentanții acestor autorități în același Birou Unic, pentru ca agenții economici să se poată informa cât mai corect cu privire la condițiile necesare obținerii autorizațiilor și avizelor de funcționare.

Biroul Unic va funcționa ca o entitate fără personalitate juridică - structură menită să asigure un cadru unitar de cooperare interinstituțională. Metodologia de lucru a acestui Birou Unic va consta în delegarea, din partea autorităților abilitate, a unui reprezentant, o dată pe săptămână, care să asigure consultanța primară necesară agenților economici.

Pentru început, va reuni săptamânal, în fiecare zi de joi, în intervalul 14.00-16.00, câte un reprezentant al Primăriei Constanța, al Direcției de Sănătate Publică Județeană Constanța, al Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, al InspectoratuluiTeritorial de Muncă Constanța și al Direcției Pentru Agricultură a Județului Constanța, precum și un reprezentant CCINA, care va asigura consultanța privind scrierea de proiecte și surse de finantare.

În cadrul aceluiași sediu, functionează și Biroul de Informare și Asistență Societăți, al CCINA Constanța, unde agenții economici pot primi consultanța necesară înființării și înregistrării societăților, persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale și  familiale, la registrul Comerțului, precum și pentru orice altă operațiune privind Registrul Comerțului, necesară funcționării societăților.

Acest Birou Unic este al treilea deschis în țară, după cele din județele Timiș și Neamț.

Pagini recomandate

Enterprise Europe Network

Constanţa 29/03

22°C

acum
vânt 25 kmh din VNV
vizibilitate 10 km

21°C

max

13°C

min

15°C

max

10°C

min

emis înCurs valutar BNR 29/03

EUR
4.9695
-0.07%
GBP
5.8126
-0.07%
USD
4.6078
-0.02%
IFR
4.9683
0.00%
Converteşte din
în
Suma
=
0,00

Partener

BCR
Biroul Unic