Login Creaţi un cont Recuperaţi parola
Expolitoral turism

Ghidul solicitantului pentru submăsura 4.3 Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice

23.08.2018

Ghidul solicitantului pentru submăsura 4.3 Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice' - componenta infrastructura de irigaţii, din cadrul PNDR 2020 în consultare publică până în 2 sept 2018

AFIR a publicat pe pagina oficiala de internet, www.afir.info, la secţiunea Dezbatere Publica, Ghidul solicitantului în varianta consultativă pentru submasura 4.3 'Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice' - componenta infrastructura de irigaţii, din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 (PNDR 2020).

Conform Ghidului consultativ, beneficiarii eligibili sunt Organizaţii ale Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii (OUAI), constituite din proprietari sau utilizatori de terenuri agricole, conform legislaţiei în vigoare.

"Suntem în perioada de pregătire a unei noi sesiuni de finanţare pentru înfiinţarea, modernizarea şi dezvoltarea sistemelor de irigaţii care au un rol vital atât în agricultură, cât şi pentru cresterea competitivităţii economiei agrare româneşti.În urma intrării în vigoare a Legii îmbunătăţirilor funciare nr. 130/2018, această sesiune va fi dedicată exclusiv OUAI-lor.

Consider important să precizez că vom face toate demersurile necesare şi modificările legislative aferente astfel încât în următoarea sesiune şi Federaţiile Organizaţiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii să fie eligibile pentru finanţare, lucru pe care l-am susţinut în cadrul întâlnirilor pe care le-am avut cu reprezentanţii acestora.Având în vedere că seceta reprezintă un factor natural extrem de dăunator, stimularea investiţiilor în sistemele de irigaţii este indispensabilă pentru creşterea producţiei şi a calităţii produselor agricole", a precizat Adrian Chesnoiu, directorul general al AFIR.

Conform Ghidului, prin proiectele depuse vor fi finanţate investiţii în modernizarea infrastructurii secundare de irigaţii, a clădirilor aferente staţiilor de pompare de punere sub presiune şi racordare la utilităţi, inclusiv construcţia şi modernizarea bazinelor de colectare şi stocare a apei de irigat.

Printre modificările introduse în Ghidul solicitantului, varianta consultativă, se numara şi faptul că achiziţia de echipamente de irigat pentru OUAI-uri este o cheltuială eligibilă în limita unui procent de maximum 30% din valoarea totală eligibilă a proiectului.

Perioada de consultare publică este de 10 zile calendaristice de la data publicării pe pagina de internet a variantei consultative a Ghidului solicitantului. Toţi cei interesaţi pot să transmită propuneri sau observaţii până în data de 2 septembrie 2018 la adresa de e-mail: consultare@ afir.info.

Pagini recomandate

Enterprise Europe Network

Constanţa 16/06

25°C

acum
vânt 11 kmh din NNV
vizibilitate 10 km

29°C

max

22°C

min

30°C

max

20°C

min

emis înCurs valutar BNR 14/06

EUR
4.7228
0.00%
GBP
5.3006
-0.02%
USD
4.1899
+0.16%
IFR
4.7623
0.00%
Converteşte din
în
Suma
=
0,00
Biroul Unic