Login Creaţi un cont Recuperaţi parola
Expolitoral turism

Servicii:
Consultare publică pentru noua strategie energetică a României

În conformitate cu programul de guvernare, Departamentul pentru Energie îşi propune să accelereze procesul de elaborare a strategiei energetice a României, astfel încât aplicabilitatea noii strategii să aibă loc în intervalul 2014 - 2035.

În cadrul acestui proces, Departamentul pentru Energie doreşte iniţierea şi susţinerea unui dialog cu reprezentanţii consumatorilor, producătorilor şi ai altor operatori din industria energetică, precum şi cu reprezentanţii mediului academic, ai societăţii civile, ai autorităţilor publice locale şi centrale, dar şi cu reprezentanţii partidelor politice parlamentare.

În acest sens, Departamentul a publicat miercuri, 12.03.2014 pe site-ul instituţiei (http://energie.gov.ro/anunturi) un prim set de întrebări, la care actorii pieţei de energie sunt aşteptaţi să răspundă până la data de 4 aprilie 2014, la adresa de email: consultare.publica@energie.gov.ro.

Întrebări pentru fundamentarea strategiei energetice:

 1. Care credeţi că ar fi cele mai importante trei măsuri pentru atragerea investiţiilor în sectorul energetic românesc?
 2. Care credeti că ar trebui să fie rolul statului în sectorul energetic românesc?
 3. Care consideraţi că ar trebui să fie obiectivele externe ale politicii energetice românesti?
 4. Cum ar putea sectorul energetic românesc să contribuie într-un mod sustenabil la reindustrializarea României?
 5. Credeţi că paradigma politicii energetice a României ar trebui schimbată, în ceea ce priveşte orientarea primordială către un consum mai eficient?
 6. Cum credeţi că ar putea fi făcut acest lucru?
 7. Care consideraţi că va fi evoluţia cererii de energie electrică, gaze naturale şi carburanţi în perioada 2014 – 2035 în România? În măsura în care puteti, am aprecia şi transmiterea algoritmului folosit în acest proces de calculare.
 8. Care consideraţi că ar trebui să fie abordarea strategică a statului roman în privinţa încălzirii populaţiei? De ce recomandaţi această soluţie/aceste soluţii?
 9. Credeţi în potenţialul României de a deveni un furnizor regional de energie? Cum ar putea România să-şi valorifice acest potenţial?
 10. Consideraţi că promovarea tehnologiilor de producere a energiei cu emisii scăzute de gaze cu efect de seră ar trebui să se facă printr-un sistem unitar sau printr-un sistem aplicat fiecărei tehnologii în parte?
 11. Care consideraţi că ar putea fi rolul carbunelui în viitorul mix energetic românesc?
Enterprise Europe Network

Constanţa 26/02

4°C

acum
vânt 11 kmh din VSV
vizibilitate 1 km

13°C

max

6°C

min

11°C

max

6°C

min

emis înCurs valutar BNR 25/02

EUR
4.8725
-0.04%
GBP
5.6427
-0.51%
USD
3.9845
-0.64%
IFR
4.8761
0.00%
Converteşte din
în
Suma
=
0,00
Biroul Unic
Biroul Unic