Login Creaţi un cont Recuperaţi parola
Expolitoral turism

Servicii:
Consultare publica privind evaluarea Directivei privind tratarea apelor urbane reziduale (91/271/CEE)

Grup-ţintă

Această consultare se adresează tuturor cetăţenilor și organizaţiilor

Obiectivul consultării

Consultarea are ca scop să reunească opinii referitoare la Directiva 91/271/CEE a Consiliului privind tratarea apelor reziduale, și anume în ce măsură aceasta a avut un impact asupra colectării și tratării apelor urbane reziduale la nivelul UE și, prin urmare, dacă a îmbunătăţit starea corpurilor noastre de apă și a mediului, în general.

În Europa, utilizăm în medie 200 de litri de apă de persoană pe zi. Apele reziduale sunt produse ca deșeuri ce provin de la gospodării și locuri de muncă, din domeniul turismului și din domeniul industrial. Înainte de evacuarea apelor reziduale în mediul înconjurător, de obicei acestea sunt colectate în reţele de canalizare și apoi sunt tratate în staţii de tratare a apelor reziduale sau staţii echivalente, în vederea eliminării substanţelor nocive, conform legislaţiei UE în vigoare.

Apele reziduale pot conţine diferite tipuri de substanţe și poluanţi, care pot cauza probleme în mediul înconjurător (cum ar fi râurile în care sunt evacuate apele reziduale și alte corpuri de apă interconectate). De asemenea, acești poluanţi pot afecta și sănătatea umană, deoarece oamenii vin în contact cu apa, de exemplu, prin scăldat.

Au trecut 27 de ani de la adoptarea Directivei privind tratarea apelor urbane reziduale, iar Comisia Europeană a decis să realizeze o evaluare. În esenţă, evaluarea urmărește să verifice dacă directiva își îndeplinește scopul, dacă obiectivele sale sunt în continuare relevante în prezent și dacă costurile care decurg din cerinţele directivei sunt justificate.

Puteţi participa la această consultare publică completând chestionarul on-line:

Consultarea este deschisă până în 19 oct 2018.

Enterprise Europe Network

Constanţa 26/02

7°C

acum
vânt 14 kmh din VSV
vizibilitate 10 km

8°C

max

8°C

min

12°C

max

6°C

min

emis înCurs valutar BNR 26/02

EUR
4.8745
+0.04%
GBP
5.5894
-0.94%
USD
4.0209
+0.91%
IFR
4.8761
0.00%
Converteşte din
în
Suma
=
0,00
Biroul Unic
Biroul Unic