Servicii:
Sustenabilitatea sistemului alimentar
Consultări publice europene
- Norme privind subvențiile de stat pentru servicii de sănătate și servicii sociale de interes economic general
- Consultare publică europeană: Evaluarea materialelor care intră în contact cu alimentele
- Consultarea Grupului de experţi pentru IMM-uri prin intermediul Reţelei întreprinderilor europene, legată de principiile și orientările privind schimbul de date B2B
- Consultare publica privind evaluarea Directivei privind tratarea apelor urbane reziduale (91/271/CEE)
- Consultare publică privind integrarea șomerilor de lungă durată pe piaţa forţei de muncă
- Consultare publică europeană privind dispoziţiile referitoare la ora de vară
- Consultare publică europeană pe tema evaluării regulamentului privind transferurile de deşeuri
- Consultare publică privind piața internă a mărfurilor - punerea în aplicare și respectarea normelor
- Consultare publică privind rolul editurilor în lanțul valoric al drepturilor de autor și "excepția pentru panoramă"
- Apel pentru identificarea de idei cu privire la crearea unui Consiliu European al Inovării
- Consultare publică privind obligaţia angajatorului de a informa lucrătorii asupra condiţiilor aplicabile contractului sau raportului de muncă
- Consultare publică referitoare la punerea în aplicare a Directivei 79/7/CEE a Consiliului
- Consultare publică la nivelul UE privind obstacolele încă prezente aflate în calea cooperării transfrontaliere
- Consultare publică privind regulile aplicabile contractelor de achiziţie online de conţinut digital și bunuri corporale
- Comisia le cere cetăţenilor să propună idei pentru dezvoltarea economiei circulare
- Consultare publică europeană: IMM-urile și informaţiile acestora privind creditele
- Consultare publică pe tema politicilor UE privind migraţia forţei de muncă şi a Cărţii albastre a UE
- Consultare publică privind iniţiativa de revizuire a Regulamentului (CE) 1889/2005 al Parlamentului European şi al Consiliului privind controlul numerarului la intrarea sau ieşirea din Comunitate
- Către o nouă politică europeană de vecinătate
- Consultare publică privind furnizarea de servicii pentru șomerii de lungă durată
- Consultare publică europeană privind utilizarea viitoare a benzii de frecvenţe UHF (Raport Lamy)
- Comisia Europeană a lansat o consultare cu privire la uniunea pieţelor de capital
- Consultare publică referitoare la revizuirea Directivei privind timpul de lucru (Directiva 2003/88/CE)
- Consultare europeană privind brevetele și standardele - Un cadru modern pentru standardele legate de drepturile de proprietate intelectuală
- Consultare publică europeană privind fuziuni și divizări transfrontaliere
- Consultare publică europeană: Cum putem face ca Uniunea Europeană să înlesnească activitatea IMM-urilor ?
- Siguranţa aviaţiei și o posibilă revizuire a Regulamentului (CE) nr. 216/2008
- Valorificarea la maximum a know-how-ului tradiţional al Europei: CE lansează o consultare publică privind protecţia indicaţiilor geografice pentru produsele neagricole
- Consultare publică europeană privind viitorul ştiinţei: "Science 2.0"
- Posibilităţile de pescuit pentru 2015 în cadrul politicii comune în domeniul pescuitului
- Consultare publică privind apa potabilă în Europa
- Consultare publică europeană privind Strategia Europa 2020 - spre o strategie de creștere post-criză pentru Europa
- Consultare publică online privind protecţia investitorilor în cadrul TTIP(Transatlantic Trade and Investment Partnership)
- Un program de finanţare pentru asigurarea unor servicii de transport durabile şi eficiente
- Consultare publică europeană privind siguranţa pacienţilor și calitatea asistenţei medicale
- Revizuirea Regulamentului privind cooperarea în materie de protecţie a consumatorului
- Consultare publică europeană privind stabilirea unui obiectiv principal de reducere a cantităţii de deşeuri marine
- Comitetul Regiunilor a lansat o consultare publică privind Strategia Europa 2020
- SRL şi SA cu asociat /acţionar unic
- Rolul agriculturii familiale
- Sustenabilitatea sistemului alimentar
- Modalităţile de utilizare a fosforului într-un mod mai sustenabil
- Evaluări mai corecte, pentru ajutoare de stat moderne
Înapoi la: Consultări publice europene
Această consultare își propune să exploreze modul în care putem progresa spre un sistem alimentar durabil şi eficientizarea resurselor.
Sunt abordate o serie de domenii de acțiune:
- Cunoștințe tehnice mai bune cu privire la impactul produselor alimentare asupra mediului
- Stimularea producției alimentare durabile
- Promovarea consumului durabil de alimente
- Reducerea deșeurilor alimentare și pierderilor
- Îmbunătățirea coerenței politicilor alimentare
Sunt aşteptate contribuții din partea cetățenilor, organizațiilor și autorităților publice.
Perioada consultarii
9.07.2013-1.10.2013
Puteti completa formularul online aici:
http://ec.europa.eu/environment/consultations/food_en.htm
Informaţii suplimentare despre subiect:
http://ec.europa.eu/environment/eussd/food.htm