Login Creaţi un cont Recuperaţi parola
Expolitoral turism

Servicii:
Către o nouă politică europeană de vecinătate

CE a lansat o consultare privind viitorul politicii europene de vecinătate (PEV). Ultima revizuire a PEV datează din 2011. Având în vedere evoluţiile semnificative care au avut loc între timp în vecinătate, este esenţial să se efectueze o revizuire fundamentală a principiilor pe care se bazează politica, a domeniului său de aplicare și a modului în care ar trebui utilizate instrumentele sale.

„UE are un interes vital în crearea de parteneriate solide cu vecinii săi. Evoluţiile recente din regiune au sporit provocările cu care ne confruntăm cu toţii: de la presiunile economice la migraţia neregulamentară și la ameninţările la adresa securităţii. Avem nevoie de o politică puternică pentru a putea soluţiona aceste probleme. De asemenea, trebuie să înţelegem mai bine diferitele aspiraţii, valori și interese ale partenerilor noștri. Acestea sunt aspectele pe care trebuie să se concentreze revizuirea, dacă dorim să avem o relaţie politică solidă cu vecinii noștri”, a declarat Înaltul Reprezentant/vicepreședintele Federica Mogherini.

Scopul este acela de a asigura o consultare cât mai largă atât cu partenerii din ţările vecine, cât și cu părţile interesate din întreaga UE, până la sfârșitul lunii iunie. După această consultare, în toamnă va urma o comunicare ce va prezenta propuneri privind direcţia viitoare a PEV.

Consultarea va urmări patru priorităţi: diferenţierea; orientarea; flexibilitatea; asumarea și vizibilitatea. Au fost deja identificate cinci domenii în care ambele părţi au interese comune: comerţul și dezvoltarea economică; conectivitatea; securitatea; guvernanţa; migraţia și mobilitatea.

Consultarea este deschisă până în 30.06.2015

Informatii suplimentare:

http://ec.europa.eu/enlargement/neighbourhood/consultation/index_en.htm

 

Enterprise Europe Network

Constanţa 03/03

0°C

acum
vânt 18 kmh din NV
vizibilitate 10 km

7°C

max

2°C

min

11°C

max

4°C

min

emis înCurs valutar BNR 02/03

EUR
4.8747
+0.01%
GBP
5.6329
-0.25%
USD
4.0535
+0.20%
IFR
4.8748
0.00%
Converteşte din
în
Suma
=
0,00
Biroul Unic
Biroul Unic