Login Creaţi un cont Recuperaţi parola
Expolitoral turism

Servicii:
Consultare publică privind integrarea șomerilor de lungă durată pe piaţa forţei de muncă

Obiectivul consultării

Scopul acestei consultări este de a colecta opinii cu privire la măsurile propuse în recomandarea Consiliului privind integrarea șomerilor de lungă durată pe piaţa forţei de muncă (2016/C 67/01) și la punerea în aplicare a acestora, precum și de a evidenţia posibile acţiuni viitoare în sprijinul șomerilor de lungă durată.

Abordarea problemei șomajului de lungă durată - o perioadă de șomaj care durează mai mult de 12 luni - constituie o prioritate politică esenţială a strategiei Comisiei pentru ocuparea forţei de muncă și creștere economică. La 15 februarie 2016, Consiliul a adoptat recomandarea.

La doi ani de la adoptarea sa, are loc o evaluare a acţiunilor întreprinse de statele membre și de Comisie pentru punerea în aplicare a recomandării.

Punctele de vedere exprimate în cadrul prezentei consultări vor fi utilizate în această evaluare. Ulterior, în 2019, Comisia va prezenta un raport Consiliului, pe baza rezultatelor evaluării.

Rezultatele consultării și etapele următoare

Comisia va sintetiza răspunsurile primite după expirarea perioadei de consultare într-un raport de sinteză care va fi făcut public. Răspunsurile dumneavoastră vor constitui o contribuţie importantă la evaluarea recomandării Consiliului din 2016 privind integrarea șomerilor de lungă durată pe piaţa forţei de muncă.

Grup-ţintă

Invitaţia de a contribui la prezenta consultare le este adresată tuturor cetăţenilor, organizaţiilor și autorităţilor publice. În special, consultarea își propune să colecteze opinii din partea cetăţenilor, în nume propriu sau în calitate profesională, a organizaţiilor societăţii civile care se ocupă de problema șomajului de lungă durată, precum și a furnizorilor de servicii sociale și de ocupare a forţei de muncă, a angajatorilor și autorităţilor publice, atât la nivel naţional, cât și la nivel local.

Link consultare publica:

Consultarea este deschisă până în 31 iulie 2018.

Enterprise Europe Network

Constanţa 26/02

8°C

acum
vânt 11 kmh din VSV
vizibilitate 10 km

9°C

max

9°C

min

12°C

max

6°C

min

emis înCurs valutar BNR 26/02

EUR
4.8745
+0.04%
GBP
5.5894
-0.94%
USD
4.0209
+0.91%
IFR
4.8761
0.00%
Converteşte din
în
Suma
=
0,00
Biroul Unic
Biroul Unic