Login Creaţi un cont Recuperaţi parola
Expolitoral turism

Servicii:
Consultare publică europeană: Cum putem face ca Uniunea Europeană să înlesnească activitatea IMM-urilor ?

Care sunt necesităţile întreprinderilor mici și mijlocii care ar trebui vizate de viitoarele politici ale UE? Aceasta este întrebarea principală în cadrul unei consultări lansate astăzi de Comisie pentru a ajuta la îmbunătăţirea iniţiativei UE intitulate „Small Business Act” (SBA). SBA - un set amplu de măsuri menite să înlesnească viaţa întreprinderilor mici - s-a dovedit deja a fi o bază solidă pentru politicile în domeniul IMM-urilor. Întrucât se bazează pe schimbul de cele mai bune practici, pe sprijinul pentru internaţionalizare și pe spiritul antreprenorial, precum și pe accesul la finanţare [asigurat prin intermediul instrumentelor de finanţare în cadrul Programului-cadru pentru competitivitate și inovare (CIP) și al programului „Competitivitatea întreprinderilor și a întreprinderilor mici și mijlocii” (COSME)], SBA încurajează ţările UE să adopte soluţii eficace, care au dat rezultate în alte locuri, și să vină ele însele cu idei la fel de bune. În combinaţie cu iniţiative solide vizând reglementarea inteligentă, SBA a contribuit la capacitatea IMM-urilor de a rezista crizei economice.

Ferdinando Nelli Feroci, comisarul pentru industrie și antreprenoriat, a declarat: „Pe măsură ce Europa își continuă calea spre redresare economică, trebuie să ne asigurăm că „Small Business Act” elaborat de UE continuă să fie adecvat scopurilor sale. În consecinţă, invit toate părţile interesate în IMM-uri să își facă cunoscute punctele de vedere. Comisia dorește să vă cunoască ideile și este gata să vă asculte observaţiile.”

Cinci piloni care ajută întreprinderile mici din UE să prospere

În această primăvară, organizaţiile de întreprinderi la nivel european și reprezentanţii guvernelor naţionale în domeniul IMM-urilor au convenit deja că cei patru piloni actuali ai SBA ar trebui să rămână:

  • Accesul la finanţare: chiar în condiţiile unor indicii privind perspective mai bune, IMM-urile au încă o mare nevoie de soluţii de finanţare accesibilă.
  • Accesul la pieţe/internaţionalizarea: pentru ca IMM-urile să se dezvolte, este nevoie de explorarea unor noi pieţe.
  • Spiritul antreprenorial: sprijinirea continuă a potenţialilor antreprenori este esenţială din cauza persistenţei unor niveluri mari ale șomajului, în special în rândul tinerilor.
  • Mai buna reglementare: reducerea sarcinilor administrative continuă să fie un obiectiv important, în pofida progreselor deja înregistrate în acest domeniu.

Pentru a se elimina deficitul de competenţe din multe dintre economiile Europei, s-a convenit, de asemenea, să se adauge un al cincilea pilon, pentru a face ca politica UE privind IMM-urile să fie și mai solidă:

  • Instruirea și formarea antreprenorilor și a personalului angajat: pentru ca economia să crească, atât antreprenorii, cât și personalul angajat au nevoie de aceste competenţe.

Apel la acţiune

Prin consultarea publică lansată astăzi se urmărește să se obţină mai multe informaţii de la toate părţile interesate, inclusiv de la antreprenori și de la organizaţiile de întreprinderi, astfel încât Comisia Europeană să fie în măsură să asigure că SBA va fi la înălţimea viitoarelor provocări.
Întrucât consultările publice lansate de Comisie sunt deschise timp de 12 de săptămâni, această consultare se va încheia la 15/12/2014.
Consultarea publică se află aici: http://ec.europa.eu/eusurvey/runner/NewSBAsurvey2014

 

Documente

Small Business Act survey 74.08 KB 09.09.2014
Enterprise Europe Network

Constanţa 27/02

6°C

acum
vânt 11 kmh din SSV
vizibilitate 8 km

7°C

max

7°C

min

12°C

max

6°C

min

emis înCurs valutar BNR 26/02

EUR
4.8745
+0.04%
GBP
5.5894
-0.94%
USD
4.0209
+0.91%
IFR
4.8761
0.00%
Converteşte din
în
Suma
=
0,00
Biroul Unic
Biroul Unic