Login Creaţi un cont Recuperaţi parola
Expolitoral turism

Servicii:
Consultare publică privind obligaţia angajatorului de a informa lucrătorii asupra condiţiilor aplicabile contractului sau raportului de muncă

Scopul principal al acestei consultări este de a colecta puncta de vedere și contribuţii din partea publicului, în contextul evaluării continue a Directivei.

Directiva privind declaraţia scrisă (Directiva 91/533/CEE) referitoare la obligaţia angajatorului de a informa lucrătorii asupra condiţiilor aplicabile contractului sau raportului de muncă a fost adoptată la 14 octombrie 1991. În esenţă, Directiva le conferă lucrătorilor dreptul de a fi informaţi în scris cu privire la aspectele esenţiale ale contractului sau raportului de muncă, atunci când acesta începe sau la puţin timp după aceea. Directiva prevede, de asemenea, că lucrătorii care urmează să-și desfășoare activitatea în străinătate trebuie să primească anumite informaţii suplimentare înainte de plecare. Directiva are un obiectiv social, și anume asigurarea unei protecţii sporite a lucrătorilor, prin garantarea faptului că aceștia primesc informaţii suficiente cu privire la drepturile lor. În același timp, prin introducerea obligativităţii de a furniza elemente scrise referitoare la raporturile de muncă, Directiva poate contribui la reducerea muncii nedeclarate.

Toţi cetăţenii și organizaţiile sunt invitaţi să contribuie la această consultare. Contribuţiile de la angajaţi, organizaţiile lucrătorilor angajaţi, angajatori, reprezentanţi ai organizaţiilor patronale și autorităţile publice sunt în special aşteptate.

Consultarea este deschisă până in 19.04.2016.

Informaţii suplimentare:
http://ec.europa.eu/social/main.jsp?langId=en&catId=699&consultId=18&visib=0&furtherConsult=yes

 

Documente

Enterprise Europe Network

Constanţa 03/03

0°C

acum
vânt 18 kmh din NV
vizibilitate 10 km

7°C

max

2°C

min

11°C

max

4°C

min

emis înCurs valutar BNR 02/03

EUR
4.8747
+0.01%
GBP
5.6329
-0.25%
USD
4.0535
+0.20%
IFR
4.8748
0.00%
Converteşte din
în
Suma
=
0,00
Biroul Unic
Biroul Unic