Login Creaţi un cont Recuperaţi parola
Expolitoral turism

Servicii:
Consultare europeană privind brevetele și standardele - Un cadru modern pentru standardele legate de drepturile de proprietate intelectuală

Obiectiv

Obiectivul acestei consultări este de a colecta informaţii și opinii cu privire la interacţiunea dintre standardizare și drepturile de proprietate intelectuală (DPI), cum ar fi brevetele.

Standardizarea este procesul voluntar de dezvoltare a specificaţiilor tehnice pe baza unui consens între părţile interesate. Stabilirea standardelor are loc în organizaţiile europene și internaţionale de standardizare (ETSI, CEN, CENELEC, ITU, ISO, IEC), dar și în alte organizaţii și foruri sau consorţii la nivel naţional, european sau internaţional.

Multe standarde cuprind tehnologii care sunt protejate prin brevet. Autorităţile publice și comunitatea de standardizare au elaborat norme și practici pentru a asigura acordarea eficienta de licenţe pentru aceste brevete legate de standarde.

Scopul prezentei consultări este de a permite părţilor interesate în procesul de standardizare care implică brevete sa aduca în atenţia Comisiei punctele lor de vedere cu privire la:

  • modul în care actualul cadru care reglementeaza standardizarea implica brevete
  • modul în care ar trebui să evolueze pentru a se asigura că standardizarea va rămâne eficientă și adaptată la schimbarea rapidă a mediul economic și tehnologic.

Comisia Europeană are sarcina de a asigura că piaţa interna ale Uniunii Europene functioneaza eficient. Prin urmare, standardele de armonizare sunt deosebit de importante pentru UE. În plus, un sistem de standardizare care se desfășoară în mod eficient este de asemenea esenţial pentru obiectivele UE în materie de politică industrială, inovare, servicii și dezvoltare tehnologică.

Grup ţintă

Companii de toate mărimile, organizaţii, autorităţi publice, cetăţeni și orice alte părţi interesate sunt invitaţi să contribuie la această consultare.
Sunt încurajti în special cei care au o experienţă directă cu standardizarea care implică drepturi de proprietate intelectuală.

De asemenea, este încurajată participarea celor care au experienţă directă cu:

  • transferuri de brevete de invenţie
  • alte tipuri de intermediere pe piaţa brevetelor de invenţie
  • soluţionare a litigiilor de brevete

Consultarea este deschisă până în 31 ianuarie 2015.

Informaţii suplimentare:
http://ec.europa.eu/enterprise/policies/industrial-competitiveness/industrial-policy/intellectual-property-rights/patents-standards/public-consultation/index_en.htm

 

Enterprise Europe Network

Constanţa 26/02

7°C

acum
vânt 14 kmh din VSV
vizibilitate 10 km

8°C

max

8°C

min

12°C

max

6°C

min

emis înCurs valutar BNR 26/02

EUR
4.8745
+0.04%
GBP
5.5894
-0.94%
USD
4.0209
+0.91%
IFR
4.8761
0.00%
Converteşte din
în
Suma
=
0,00
Biroul Unic
Biroul Unic