Login Creaţi un cont Recuperaţi parola
Expolitoral turism

Proiecte:
ERBSN 4 - Eastern Romanian Business Support Network

Programul de finanţare: COSME 2014-2020

Beneficiar: CCINA Constanţa

Rolul CCINA în proiect: coordonator consorţiu 6 parteneri

Perioada de implementare: 2015 – 2021

Parteneri

  • CCIA Galaţi
  • CCI Bacău
  • Tehnopolis Iaşi
  • ADR NE
  • IPA Galaţi

Eastern Romanian Business Support Network (ERBSN – Reţeaua pentru sprijinirea afacerilor din estul României) este un proiect dezvoltat de şase parteneri, din care trei parteneri cu orientare către afaceri şi trei către inovare / cercetare-dezvoltare, toţi având experienţa în cooperare şi lucru în reţele sau parteneriate, precum şi în furnizarea de servicii mediului de afaceri, sau în implementarea de proiecte finanţate de diferite programe Europene.

Proiectul se deruleaza printr-o serie de acţiuni specifice (SGA).

În perioada 2015-2016 (SGA1) proiectul va asigurat operarea a 6 centre în reţeaua europeană Europe Enterprise Network - servicii de consultanţă la dispoziţia întreprinderilor.

Enterprise Europe Network este un instrument cheie în strategia UE pentru dezvoltare economica şi crearea de locuri de muncă care a fost lansată în februarie 2008 de către Comisia Europeană – Directoratul General pentru Întreprinderi şi Industrie prin Programul CIP 2007-2013, iar pentru perioada 2014-2020, reţeaua este co-finanţată prin programul COSME – un program de finanţare al UE al cărui obiectiv este sprijinirea creşterii competitivităţii întreprinderilor europene.

Scopul Enterprise Europe Network este de a ajuta întreprinderile mici şi mijlocii să îşi dezvolte potenţialul de inovare şi să le sensibilizeze cu privire la politicile Comisiei. Având aproape 600 de puncte de contact în aproape 60 ţări şi 3 000 de angajaţi cu experienţă, este cea mai largă reţea din Europa care oferă servicii de informare şi consultanţă pentru întreprinderile cu ambiţii internaţionale. Organizaţiile care gazduiesc centrele din retea sunt camere de comerţ, agenţii de dezvoltare, centre tehnologice, incubatoare de afaceri, institute de cercetare, universităţi.

Centrul Constanţa oferă antreprenorilor un serviciu de tip ghişeu unic la care să poată solicita consiliere şi să beneficieze de o gamă vastă de servicii de susţinere a afacerilor uşor accesibile.Serviciile sunt disponibile societăţilor comerciale de orice dimensiune, indiferent dacă acestea desfăşoară activităţi de producţie sau oferă servicii, deşi sunt orientate în primul rând către IMM-uri, institute de cercetare, universităţi, centre tehnologice, agenţii de dezvoltare a afacerilor şi inovării.

Centrul poate ajuta clienţii atunci când aceştia caută parteneri de afaceri, în special în afara propriei lor ţări, să pregătească vizite individuale la faţa locului pentru a evalua nevoile unei firme şi oferă consiliere într-o gamă largă de aspecte de ordin comercial.O bază de date europeană permite diferitor centre în reţea să păstreze în permanenţă legătura unele cu altele şi să promoveze ofertele şi cererile de parteneriat.

Deşi furnizarea de fonduri direct către firme nu este posibilă, centrul poate explica posibilităţile de finanţare care există în cadrul diferitor programe UE.

Inovaţiile tehnologice sunt esenţiale pentru dezvoltarea economică locală pe întreg teritoriul Europei. Prin urmare, reţeaua îşi propune în mod special să încurajeze comunitatea bazată pe cunoaştere. Promovarea inovării pentru a consolida economia Europei este extrem de importantă pentru Comisia Europeană, în cadrul strategiei reînnoite de la Lisabona pentru creştere şi locuri de muncă.

În afară de asigurarea de asistenţă practică şi consiliere pentru întreprinderi reţeaua poate face mai bine auzită vocea întreprinderilor în cadrul procesului decizional al UE. Centrul Constanţa poate fi folosit ca un panou de rezonanţă, prin care sunt canalizate comentariile, punctele de vedere şi observaţiile antreprenorilor către factorii de decizie din Bruxelles pentru ca acestea să fie incluse în discuţiile referitoare la viitoarele iniţiative politice.

Enterprise Europe Network

Constanţa 01/10

16°C

acum
vânt 29 kmh din N
vizibilitate 10 km

16°C

max

16°C

min

22°C

max

17°C

min

emis înCurs valutar BNR 29/09

EUR
4.9746
-0.01%
GBP
5.7433
-0.28%
USD
4.6864
-0.74%
IFR
4.9420
0.00%
Converteşte din
în
Suma
=
0,00
Biroul Unic
Biroul Unic