Login Creaţi un cont Recuperaţi parola
Expolitoral turism

Centre de promovare a afacerilor:
Centrul Euro Dobrogea

Centrul Euro Dobrogea

Centrul Euro Dobrogea este un centru de informare, asistenţă şi îndrumare care se adresează întreprinderilor interesate de afaceri cu parteneri bulgari, de legislaţia, politicile şi programele de finanţare ale Bulgariei.

Euro Dobrogea a fost înfiinţat în cadrul proiectului de creare a centrului de resurse pentru afaceri şi inovare, finanţat prin programul Phare 2006 de Cooperare Transfrontalieră România - Bulgaria. Proiectul a fost implementat de Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, România, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie Dobrich, Bulgaria, Universitatea "Ovidius" Constanţa, România şi Colegiul Tehnic Dobrich, Bulgaria.

Obiectivul general al proiectului Euro Dobrogea – Centru de resurse pentru afaceri şi inovare România-Bulgaria este de a contribui la dezvoltarea economică a regiunii Dobrogea românească şi bulgară, parte a regiunii de graniţă România-Bulgaria, prin intermediul serviciilor complexe de sprijinire în afaceri şi inovare, ca mijloc de stimulare şi ajutor pentru iniţierea şi dezvoltarea de relaţii de afaceri de natură comercială, comun-investiţională, inclusiv prin abordări în comun sau transfrontalier a soluţiilor inovative de producţie sau dezvoltare, bazate pe cercetare tehnologică sau ştiinţifică.

Obiectivele specifice ale centrului sunt reprezentate de:

 • Stimularea cooperării de afaceri transfrontaliere – iniţiere şi dezvoltare de afaceri, proiecte investiţionale, abordări inovative – prin asigurarea de servicii integrate de afaceri şi inovare care să promoveze dimensiunea transfrontalieră a oportunităţilor şi cunoştinţelor disponibile în regiunea de graniţă.
 • Conştientizarea întreprinzătorilor şi facilitarea accesului la instrumentele şi sursele de sprijin transfrontalier care adresează toate fazele de viaţă ale unei iniţiative antreprenoriale, de la start-up, depăşirea dificultăţilor, dezvoltare şi internaţionalizare, prin servicii de informare, asistenţă şi consultanţă specializată în afaceri şi inovare.
 • Facilitarea unei cooperări profesionale şi integrării între serviciile de afaceri şi inovare oferite de partenerii şi asociaţii proiectului, astfel încât să se creeze un flux coerent şi sinergic al activităţilor şi serviciilor pro-transfrontaliere, cu reducerea redundanţelor şi creşterea eficienţei.

Servicii oferite de Centrul Euro Dobrogea

Servicii de informare în afaceri şi inovare

 • cereri - oferte de afaceri (cereri şi oferte de produse, servicii cu potenţial transfrontalier)
 • cereri-oferte de parteneriate investitionale (investiţii comune în unităţi de producţie)
 • informaţii asupra licitaţiilor de fonduri publice în regiunile de graniţă România – Bulgaria
 • cereri-oferte de schimburi tehnologice
 • informaţii în domeniul legislativ pentru ambele ţări
 • informaţii asupra surselor de finanţare pentru iniţiative comune

Organizare de evenimente

 • parteneriate de afaceri sau mixte, firme şi centre de cercetare şi inovare
 • vizite de studiu, schimb de experienţă, misiuni economice

Servicii cu valoare adaugată

 • asistenţă primară pentru identificarea de surse de finanţare pentru iniţiative transfrontaliere în domeniul economic, al cercetării – inovării
 • asistenţă primară pentru identificarea legislaţiei specifice din ţara vecină, standarde, etc

Centru de informare şi documentare pe teme generale transfrontaliere: bibliotecă şi mediatecă

Centru de instruire: organizarea de cursuri destinate iniţierii şi dezvoltării de afaceri transfrontaliere, temelor conexe inovării, etc.

Servicii de tip helpdesk: corespondenţă cu firme din ţara vecină, servicii de îndrumare la bibliotecă, mediatecă şi navigare pe internet şi în baze de date

Pentru organizarea de evenimente, centrul dispune de o sală modulabilă, de peste 200 de mp, cu o capacitate de 160 de locuri.

Contact

Bd. Alexandru Lăpuşneanu, nr. 185A, Biroul
900457, Constanţa, România
Tel: +40 241 553.876
Fax: +40 241 619.454
E-mail: office@eurodobrogea.ro
Enterprise Europe Network

Constanţa 07/06

16°C

acum
vânt 18 kmh din E
vizibilitate 10 km

19°C

max

16°C

min

21°C

max

17°C

min

emis înCurs valutar BNR 06/06

EUR
4.9615
-0.04%
GBP
5.7558
-0.40%
USD
4.6393
+0.64%
IFR
4.9630
0.00%
Converteşte din
în
Suma
=
0,00
Biroul Unic
Biroul Unic