Login Creaţi un cont Recuperaţi parola
Expolitoral turism

Noi granturi pentru reducerea decalajului de performanţă în cercetare în Europa

09.02.2015, Comisia Europeană

Comisia Europeană a anunţat lansarea unor noi granturi, menite să ajute la reducerea decalajului de performanţă în cercetare dintre statele membre și la consolidarea competitivităţii și a creșterii economice în Europa. Noul instrument de formare de echipe, în cadrul căruia se lansează granturile, va ajuta la îmbunătăţirea performanţelor în cercetare și la creșterea investiţiilor în ţările cu o clasare slabă în ceea ce privește excelenţa în cercetare. Finanţate prin programul Orizont 2020, 31 de proiecte din astfel de ţări au fost selectate să pregătească planuri operaţionale pentru noi centre de excelenţă, în echipă cu instituţii de calibru înalt din întreaga Europă.

Comisarul european pentru cercetare, știinţă și inovare, dl Carlos Moedas, a declarat: „Simplu spus, am dori ca fondurile Orizont 2020 să ajute o gamă cât mai variată posibil de universităţi și centre de cercetare europene. Suntem hotărâţi să ne asigurăm că nicio parte a Europei nu rămâne în urmă în domeniile cercetării și inovării.Formarea de echipe ajută acum la realizarea acestui lucru prin crearea de parteneriate între instituţiile de top și cele cu cel mai mare potenţial. Orizont 2020 răsplătește excelenţa și, încă și mai important, căutarea excelenţei”.

Primele proiecte bazate pe formarea de echipe care au fost selectate pentru finanţare vor fi conduse de instituţii sau agenţii de cercetare, precum și de autorităţi naţionale sau regionale. În faza 1 a acţiunii, proiectele vor primi până la 500 000 EUR fiecare (un total de 14,5 milioane EUR) pentru pregătirea planurilor operaţionale pentru noile centre de excelenţă sau pentru modernizarea celor existente.

Proiectele finanţate cuprind parteneriate între instituţii din întreaga Europă. De exemplu, un institut sloven face echipă cu Institutul Karolinska din Suedia pentru a crea împreună un centru de excelenţă în domeniul inovării medicale. O altă propunere de succes implică eforturile unui institut bulgar de a pune bazele unui centru de excelenţă pentru tehnologii durabile bazate pe bioresurse, în parteneriat cu Societatea Max Planck din Germania.

Documente

Listă proiecte aprobate 210.07 KB 09.02.2015
Enterprise Europe Network

Constanţa 25/04

14°C

acum
vânt 22 kmh din V
vizibilitate 10 km

14°C

max

12°C

min

15°C

max

10°C

min

emis înCurs valutar BNR 25/04

EUR
4.9763
0.00%
GBP
5.8067
+0.33%
USD
4.6386
-0.39%
IFR
4.9702
0.00%
Converteşte din
în
Suma
=
0,00

Partener

BCR
Biroul Unic