Login Creaţi un cont Recuperaţi parola
Expolitoral turism

IMM-urile vor fi primele care vor beneficia de Fondul European de Investiţii Strategice

19.02.2015, Reprezentanţa Comisiei Europene în România

Companiile mici și mijlocii și antreprenorii cu idei inovatoare din România și celelalte state membre se vor putea bucura de prefinanţarea proiectelor lor înainte de începerea verii, ca urmare a unei recente decizii luate de Consiliul de Administraţie al Băncii Europene de Investiţii (BEI).

Banii vor fi puși la dispoziţie IMM-urilor prin intermediul Fondului European de Investiţii, parte a BEI, pentru a diminua riscurile asociate tranzacţionării prin intermediarii ce furnizează finanţarea până la intrarea în funcţiune a Fondului European de Investiţii Strategice (FEIS), principalul instrument de implementare a planului de investiţii pentru Europa. FEIS urmează să devină operaţional până cel târziu în luna septembrie 2015.
Proiectele de infrastructură vor putea beneficia și ele de prefinanţare, înainte ca FEIS să devin complet operaţional, însă ulterior proiectelor pentru IMM-uri.

Context

Principalele măsuri de implementare a planului de investiţii pentru Europa includ:

  • adoptarea regulamentului pentru FEIS până în luna iulie 2015, astfel încât Fondul să devină operaţional până cel târziu în luna septembrie 2015;
  • crearea unei rezerve transparente de oportunităţi de investiţii pe plan european și a unei platforme consultative pentru investitori, care să fie ambele operaţionale până la intrarea în funcţiune a FEIS;
  • adoptarea cărţii verzi pe tema uniunii pieţelor de capital și lansarea unei consultări pe această temă cu toate părţile interesate.
Enterprise Europe Network

Constanţa 26/04

12°C

acum
vânt 11 kmh din N
vizibilitate 10 km

12°C

max

12°C

min

14°C

max

11°C

min

emis înCurs valutar BNR 26/04

EUR
4.9765
0.00%
GBP
5.8018
-0.08%
USD
4.6373
-0.03%
IFR
4.9702
0.00%
Converteşte din
în
Suma
=
0,00

Partener

BCR
Biroul Unic